Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πώς να ετοιμάσετε το τέλειο γιορτινό τραπέζι - Την Κυριακή με το «Βήμα της Κυριακής»

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πώς να ετοιμάσετε το τέλειο γιορτινό τραπέζι – Την Κυριακή με το «Βήμα της Κυριακής»

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται συνταγές και συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι στο ειδικό τεύχος «Αργυρώ: Γιορτινά & Αγαπημένα» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το «Βήμα της Κυριακής».

Είναι όμορφο να μαγειρεύουμε για τους αγαπημένους μας και να τους υποδεχόμαστε σε ένα μεγάλο τραπέζι. Αρκεί να οργανώσουμε σωστά όλη τη διαδικασία. Πώς; Διαβάστε το ειδικό τεύχος «Αργυρώ: Γιορτινά & Αγαπημένα», που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το «Βήμα της Κυριακής» για να το ανακαλύψετε.

«Μόνο εκείνοι που δουλεύουν σε επαγγελματικές κουζίνες έχουν μάθει να διαχειρίζονται γρήγορα πολλές, διαφορετικές παρασκευές. Όσοι λειτουργούν σε οικιακό επίπεδο και έχουν καλέσματα περιορισμένων ατόμων συχνά δυσκολεύονται να οργανώσουν την κουζίνα τους και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός μεγάλου, γιορτινού τραπεζιού. Ακολουθήστε τις συμβουλές μου, για να καταφέρετε να προετοιμάσετε ένα δείπνο που θα μείνει αξέχαστο στους καλεσμένους σας, χωρίς να εξουθενωθείτε και να ταλαιπωρηθείτε από το άγχος».

Έτσι ξεκινάει το ειδικό τεύχος «Αργυρώ: Γιορτινά & Αγαπημένα» που, πέρα από 35 λαχταριστές, αλμυρές & γλυκές, γιορτινές συνταγές, περιλαμβάνει και συμβουλές με τη γνωστή ποιότητα Μπαρμπαρίγου. Γιατί, πέρα από τις συνταγές της, και οι συμβουλές της «βγαίνουν πάντα». Συγκεκριμένα η Αργυρώ προτείνει:

Μία με δύο εβδομάδες νωρίτερα, ετοιμάστε τη λίστα με τα ψώνια και μην αφήσετε τις αγορές σας για την τελευταία στιγμή που όλοι θα τρέχουν για τον ίδιο λόγο. Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε τους έκτακτους καλεσμένους ή εκείνους στους οποίους θα θέλατε ενδεχομένως να στείλετε φαγητό.

Φτιάξτε εγκαίρως το μενού σας, φροντίζοντας να καλύπτει κάθε γούστο και διατροφική συνήθεια, έτσι ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Ετοιμάστε τη λίστα με τα ψώνια και μην αφήσετε τις αγορές σας για την τελευταία στιγμή που όλοι θα τρέχουν για τον ίδιο λόγο.

Υπολογίστε τους χρόνους προετοιμασίας και ψησίματος του κάθε φαγητού και σημειώστε τους για να ξέρετε πότε θα ξεκινήσετε το μαγείρεμα και αν χρειάζεται να γίνουν κάποιες παρασκευές από την προηγούμενη ημέρα.

Αποφασίστε το θέμα της διακόσμησης του τραπεζιού σας και επιλέξτε εγκαίρως το τραπεζομάντιλο, τις πετσέτες φαγητού, τα κηροπήγια και ό,τι άλλο θέλατε.

Ασχοληθείτε με την κάβα σας και προμηθευτείτε τα ποτά και τα κρασιά που θα χρειαστείτε. Αν ο καιρός είναι κρύος, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο μπαλκόνι σας, σε μέρος που δεν το χτυπάει ο ήλιος, για να μη γεμίσει μπουκάλια το ψυγείο σας.

Δεν χρειάζεται να αφήσετε τα παραδοσιακά γλυκά για την τελευταία στιγμή, αφού μπορείτε να τα φτιάξετε μία ή δύο εβδομάδες πριν.

Δύο-τρεις ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά φτιάξτε τη βασιλόπιτά σας. Αφήστε τη να κρυώσει και σκεπάστε τη μέχρι τη μέρα του ρεβεγιόν, που θα τη στολίσετε.

Μία ημέρα πριν από το μαγείρεμα, συγκεντρώστε τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσετε και τοποθετήστε στον μπουφέ σας αυτά που θέλετε να έχετε στο σερβίρισμα.

Ξεκινήστε το μαγείρεμα ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα των παρασκευών που έχετε ήδη κάνει. Αν έχετε σωστή οργάνωση και μείνετε πιστοί σε αυτήν, όλα θα πάνε καλά και δεν θα αγχωθείτε καθόλου.

Για τα γλυκά σας, επιλέξτε παρασκευές που μπορούν να γίνουν δυο-τρία εικοσιτετράωρα πιο πριν για να μη σας φάνε χρόνο από εκείνη τη μέρα.

Ετοιμάστε τα φαγητά που μπορούν να μείνουν στο ψυγείο μία ή δύο μέρες νωρίτερα, έτσι ώστε να μην ασχοληθείτε με αυτά την ημέρα που θα γίνει το τραπέζι. Μπορείτε επίσης να έχετε κάνει ήδη όλη την απαραίτητη προεργασία για κάποια άλλα και απλά να προσθέσετε την ημέρα της γιορτής την τελευταία πινελιά και το ψήσιμό τους.

Είναι όμορφο να έχετε μπόλικες πολύχρωμες σαλάτες στα τραπέζια σας. Φροντίστε να πλύνετε και να στεγνώσετε όλα τα λαχανικά σας από το προηγούμενο βράδυ και βάλτε τα σε καθαρές σακούλες τυλιγμένα μέσα σε χαρτί κουζίνας.

Επιλέξτε το τραπεζομάντιλο και τις πετσέτες φαγητού και εξασφαλίστε ότι θα είναι καθαρά και σιδερωμένα την ημέρα του ρεβεγιόν.

Ετοιμάστε όλα τα ντρέσινγκ για τις σαλάτες σε μικρά βαζάκια. Μην κάθεστε να μετράτε και να ζυγίζετε την ημέρα που περιμένετε κόσμο. Φυλάξτε τα στο ψυγείο και βγάλτε τα 10 λεπτά πριν σερβίρετε για να γαρνίρετε τις σαλάτες.

Μια ημέρα πριν, καθαρίστε και αποθηκεύστε σε καθαρές σακούλες τροφίμων όλα τα λαχανικά που θα χρειαστείτε για το μαγείρεμα, κρεμμύδια, καρότα, πράσα και λοιπά. Έτσι, αν πρόκειται να φτιάξετε κάποιο μαγειρευτό ή γαρνιτούρα, γρήγορα θα βρείτε στο ψυγείο σας ό,τι χρειαστείτε.

Την ημέρα που περιμένετε κόσμο, φροντίστε από το πρωί να βγάλετε από το ψυγείο τα μεγάλα κομμάτια κρέατος ή τη γαλοπούλα, που πρέπει να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν μαγειρευτούν. Υπολογίστε την ώρα προσέλευσης των καλεσμένων σας και κανονίστε τους χρόνους ψησίματος ώστε να μη χρειαστεί να ζεστάνετε και να ξαναζεστάνετε τα φαγητά. Το ζητούμενο είναι τα ψητά να σερβιριστούν τρυφερά και ζουμερά στο τραπέζι.

35 συνταγές για να μοσχοβολήσει το σπίτι μας Χριστούγεννα

Τι μένει να ειπωθεί; Μα το πως ακριβώς θα κάνουμε το σπίτι μας να μοσχοβολήσει Χριστούγεννα. Επιλέξτε όσες από τις 35 συνταγές περιλαμβάνονται στο τεύχος «Αργυρώ: Γιορτινά & Αγαπημένα» και ξεκινήστε να μαγειρεύετε.

Από πλούσιες σαλάτες και γκουρμέ δίσκο με ορεκτικά, μέχρι βελούδινες σούπες, συγκλονιστικά κρεατικά (από χοιρινό και κότσι στη γάστρα, ροστ μπιφ και γεμιστή γαλοπούλα μέχρι αγριογούρουνο), ακαταμάχητα συνοδευτικά και γλυκούς πειρασμούς (κορμό, πάβλοβα και φυσικά μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτα), όλα θα τα έχει το τραπέζι σας.

Επιλέξτε υπεύθυνα το «Αργυρώ: Γιορτινά & Αγαπημένα», που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 17/12 με το «Βήμα της Κυριακής», προκειμένου να ζήσετε μια γιορτή χαρισάμενη.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024