Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Η γη της Ελιάς», το νέο βιβλίο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο «Βήμα της Κυριακής»

«Η γη της Ελιάς», το νέο βιβλίο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο «Βήμα της Κυριακής»

Η αγαπημένη σεφ μάς παρουσιάζει το νέο της βιβλίο με τριάντα μανιάτικες συνταγές

Το όνομά της είναι συνυφασμένο με την ελληνική κουζίνα. Μπήκε στις ζωές μας από την μικρή οθόνη και έκτοτε ανατρέχουμε στις συνταγές της, αναζητώντας το αυθεντικό μαμαδίστικο φαγητό μέχρι αυτό που θα εντυπωσιάσουμε τους εκλεκτούς μας καλεσμένους.

Ο λόγος για την ελληνίδα σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η βάση της είναι το εστιατόριό της στο Κολωνάκι, όπου την έχουν τιμήσει δεκάδες υψηλές προσωπικότητες. Οι περισσότεροι όμως θα την αναζητούμε στα τηλεοπτικά πλατό, είτε ανάμεσα στις σελίδες των βιβλίων της.

Η νέα τηλεοπτική σεζόν δείχνει πολλά υποσχόμενη για εκείνη. Φέτος βρίσκεται ξανά στο πλάι της Ελένης Μενεγάκη, στην εκπομπή «Ελένη», όπου μία φορά την εβδομάδα θα μαγειρεύει για τους τηλεθεατές.

Οι εμφανίσεις της στην τηλεόραση την βρίσκουν στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη

Η τηλεοπτική αυτή επανασύνδεση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας της ελληνίδας σεφ με τον όμιλο της Alter Ego Media.

Αποκορύφωμα θα λέγαμε ότι αποτελεί και η συμμετοχή της στην αγαπημένη και δημοφιλή σειρά του Mega, «Η Γη της Ελιάς», μία πρόταση που όπως αποκαλύπτει σχετικό ρεπορτάζ, αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά, λόγω της ιδιαίτερης αδυναμίας της για την Μάνη, και κατά κάποιον τρόπο θα υποδύεται τον εαυτό της.

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κυκλοφορεί το νέο της βιβλίο με τίτλο «Η Γη της Ελιάς» μαζί με το ανανεωμένο «ΒΗΜΑ» της Κυριακής.

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Γνωρίζοντας καλύτερα από όλους ότι η ουσία κάθε τόπου βρίσκεται στο τραπέζι του, στις πρώτες ύλες που παράγει η γη του και στον τρόπο που η γεύση ξυπνά αισθήσεις και αναμνήσεις, η σεφ παρουσιάζει αυτή τη φορά τριάντα παραδοσιακές συνταγές από τη Μάνη, αλμυρές και γλυκές, που έχει βάλει μέσα στην καρδιά της και έχει ανακαλύψει στις συχνές επισκέψεις της.

Πιάτα με βαθιά νοστιμιά, που θυμίζουν την απλότητα και την άγρια ομορφιά της, από υλικά της ελληνικής γης, με πρωταγωνιστικό ρόλο το ελαιόλαδο, τον πολύτιμο θησαυρό της Μάνης.

Συνταγές που μπορεί εύκολα ο καθένας να φτιάξει στο σπίτι του, με εύκολες τεχνικές και με τη φιλοσοφία της βιωσιμότητας και της τέλειας εκμετάλλευσης των πρώτων υλών, έτσι όπως θα θέλαμε, καθημερινά, να μαγειρεύουμε για να έχει το τραπέζι μας ελληνικότητα και μεσογειακό ταμπεραμέντο.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024