Ζούκερμπεργκ vs Μάσκ και Threads vs Twitter και στην Ευρώπη
Η μάχη των υπηρεσιών σύντομων μηνυμάτων ξεκινά και στη Γηραιά Ήπειρο.
Ο ανταγωνιστής του Twitter (Χ) κάνει πρεμιέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον διευθύνων σύμβουλο της Meta, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, να δηλώνει «παρών» στη μάχη με τον Έλον Μάσκ.
«Σήμερα ανοίγουμε το Threads σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης», έγραψε στη πλατφόρμα. Το Threads έκανε ντεμπούτο στις ΗΠΑ και σε περισσότερες από 100 άλλες χώρες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Ιούλιο του 2023.
Το νέο «παιδί» του Ζούκερμπεργκ μέχρι σήμερα δεν ήταν διαθέσιμο στα 448 εκατομμύρια που ζουν στην ΕΕ.
Μπορεί κανείς να περιηγηθεί στην πλατφόρμα χωρίς να έχει προφίλ
Παράλληλα, με το σημερινό λανσάρισμα, η Meta δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην πλατφόρμα χωρίς να χρειάζονται προφίλ. Ωστόσο, η αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο θα απαιτεί έναν λογαριασμό Instagram.
Οι αναρτήσεις επιτρέπεται να έχουν έως και 500 χαρακτήρες
Το Threads επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσής τους στο Instagram και μπορούν να ακολουθούν αυτόματα όλους τους λογαριασμούς που ακολουθούσαν και πριν.
Οι αναρτήσεις επιτρέπεται να έχουν έως και 500 χαρακτήρες, να συμπεριλαμβάνουν εικόνες, gif και βίντεο διάρκειας έως και πέντε λεπτών και μοιάζει πολύ με το Twitter.
Γιατί άργησε να έρθει στην Ευρώπη
Η καθυστέρηση λανσαρίσματος στην Ευρώπη έχει να κάνει με τις ρυθμιστικές αρχές και τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί με το εάν η εφαρμογή θα συμμορφώνεται με τους αυστηρούς κανόνες της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων.
Οι υποστηρικτές του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων έχουν επισημάνει τον όγκο των πληροφοριών που μπορεί να συλλέγει το Threads και σχετίζονται με την υγεία, τα οικονομικά, τις επαφές, το ιστορικό περιήγησης και αναζήτησης, τα δεδομένα τοποθεσίας, τις αγορές και άλλες «ευαίσθητες πληροφορίες» του χρήστη.
Να θυμίσουμε πως όταν ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023, οι χρήστες ανά τον κόσμο (εκτός Ευρώπης) εγγράφηκαν μέσω των υφιστάμενων λογαριασμών τους στο Instagram και μπορούσαν να συνδεθούν γρήγορα με όλους τους χρήστες του Instagram που ακολουθούσαν. Αυτό βοήθησε το Threads να συγκεντρώσει γρήγορα 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε λίγες ημέρες.
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το νέο δίλημμα


