H Θέλτα κέρδισε δύσκολα την Σεστάο (ομάδα τρίτης εθνικής κατηγορίας) με 2-1, χάρις στα δύο γκολ που πέτυχε ο Τάσος Δουβίκας, και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Copa del Rey.

Ο Έλληνας επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Γαλικίας, ανοίγοντας αρχικά το σκορ στο 17ο λεπτό και στη συνέχεια χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 78′.

Η «Marca» και η υπόκλιση στον Δουβίκα

Ο Δουβίκας έσωσε και τη Θέλτα και τον Μπενίτεθ

Mετά από αυτή την εμφάνιση, η «Marca» σε σημερινό της δημοσίευμα έσπευσε να αποθεώσει τον 24χρονο διεθνή άσο, τονίζοντας πως με τα κατορθώματά του ο Δουβίκας έσωσε την ομάδα του από έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό.

Παράλληλα γλίτωσε και τον Ράφα Μπενίτεθ από την απόλυση, καθώς ο Ισπανός προπονητής βρίσκεται υπό πίεση λόγω των  συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων της Θέλτα.

Θυμίζουμε ότι η Θέλτα βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας μόλις 9 βαθμούς μετά από 15 αγωνιστικές, ενώ η τελευταία νίκη που έχει πετύχει ήταν κόντρα στην Αλμερία στις αρχές Σεπτέμβρη. Έκτοτε έχουν περάσει 11 παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη με τον Μπενίτεθ να δέχεται έντονη κριτική.