Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιδού γιατί οι σεφ δεν παραγγέλνουν ποτέ αυτά τα φαγητά στα εστιατόρια

Ιδού γιατί οι σεφ δεν παραγγέλνουν ποτέ αυτά τα φαγητά στα εστιατόρια

Οι παντογνώστες των επαγγελματικών κουζινών μίλησαν: Τι πρέπει να αποφεύγετε στα εστιατόρια.

Το μυστηριώδες κρέας δεν βρίσκεται μόνο στις σχολικές καντίνες – ενδεχομένως να κρύβεται και κάτω από τη φαντεζί σάλτσα σε εστιατόρια πέντε αστέρων. Ουδείς γνωρίζει τα μυστικά των επαγγελματικών κουζινών καλύτερα από τους σεφ. Ιδού τι δεν θα παράγγελναν σε εστιατόρια που δεν φέρουν το δικό τους όνομα.

Ακόμα και αν πεθαίνετε της πείνας καθώς περιμένετε να ετοιμαστεί το τραπέζι σας, μην τσιμπολογάτε σνακ στο μπαρ μαζί με το κοκτέιλ πριν από το δείπνο

Σπεσιαλιτέ;

Έχετε προσέξει ότι στα εστιατόρια οι σερβιτόροι προωθούν τις σπεσιαλιτέ της ημέρας; Οι λόγοι τους μπορεί να είναι περισσότερο οικονομικής φύσεως παρά γαστρονομικοί. «Όταν βγαίνω για φαγητό σε άλλα εστιατόρια, δεν παραγγέλνω ποτέ τις σπεσιαλιτέ», λέει ο executive chef και ο ιδιοκτήτης Alberto Morreale του Farmer’s Bottega, στο Σαν Ντιέγκο. «Μερικά εστιατόρια φτιάχνουν τις σπεσιαλιτέ της ημέρας με βάση το τι πρόκειται να λήξει ή το τι θέλουν να ξεφορτωθούν γρηγορότερα».

Αντίο κοτόπουλο

«Θα παραγγείλω σχεδόν τα πάντα όταν βγαίνω έξω -αλλά ουδέποτε κοτόπουλο, διότι τείνει να είναι υπερβολικά ψημένο στα περισσότερα εστιατόρια», εξομολογείται ο Ryan Ososky, executive chef του εστιατορίου μοντέρνας αμερικανικής κουζίνας The Church Key, στο West Hollywood. Ο Ososky δεν είναι ο μόνος που δεν τρώει κοτόπουλο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Food Network, οι σεφ προσπαθούν να μην παραγγέλνουν κοτόπουλο στα εστιατόρια για πολλούς λόγους, όπως η υπερβολική τιμή και η έλλειψη πρωτοτυπίας.

Μακριά από τα τεράστια μενού

Οι αλυσίδες εστιατορίων, ή τα εστιατόρια με τα τεράστια μενού, μπορεί να μειώνουν τους οικογενειακούς καβγάδες στο τραπέζι, αλλά αυτό συνεπάγεται επίσης ότι δεν καταναλώνουν φρέσκα υλικά. Αν θέλετε φρέσκα, τοπικά υλικά, αυτά είναι τα καταστήματα που μάλλον πρέπει να αποφύγετε. «Συνήθως μένω μακριά από τις μεγάλες αλυσίδες, επειδή τα τρόφιμα συνήθως είναι κατεψυγμένα» λέει ο Nichols. «Κοιτάζω επίσης πάντα το μέγεθος του μενού. Αν είναι πάνω από δύο σελίδες, πρέπει να κρατούν μεγάλο απόθεμα φαγητού. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα καταναλώσετε φρέσκα φαγητά».

Αφήστε τους ξηρούς καρπούς στην άκρη

Ακόμα και αν πεθαίνετε της πείνας καθώς περιμένετε να ετοιμαστεί το τραπέζι σας, μην τσιμπολογάτε σνακ στο μπαρ μαζί με το κοκτέιλ πριν από το δείπνο. Τα μπολ σπάνια καθαρίζονται μεταξύ των πελατών, οπότε μπορείτε να είστε σχεδόν σίγουροι ότι πολλά άλλα δάχτυλα εκτός από τα δικά σας έχουν ήδη χωθεί στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς ή τα κουλούρια. Οι σεφ δεν επιθυμούν να τσιμπολογάτε πριν από το δείπνο ή να κολλήσετε γρίπη ενώ περιμένετε να σας σερβίρουν.

*Με πληροφορίες από: rd.com

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024