Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Υπουργός ζήτησε από μηχανοδηγό τρένου να σταματήσει για να κατέβει - Αντιδρά η αντιπολίτευση

Ιταλία: Υπουργός ζήτησε από μηχανοδηγό τρένου να σταματήσει για να κατέβει – Αντιδρά η αντιπολίτευση

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιταλία ζητούν την αποπομπή του υπουργού Γεωργίας, ο οποίος είναι και γαμπρός της Τζόρτζια Μελόνι

Ο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, ζήτησε χθες, Τρίτη, από μηχανοδηγό τρένου, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Τορίνο προς το Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, να κάνει στάση εκτός προγράμματος στο δεύτερο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας, το Τσαμπίνο, για να μπορέσει να κατέβει, αναφέρουν σημερινά (22/11) εκτενή δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Το αίτημα του υπουργού, ο οποίος είναι και γαμπρός της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, ικανοποιήθηκε και οφειλόταν, όπως προέκυψε, σε καθυστέρηση του τρένου λόγω προβλημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου. Ο Λολομπρίτζιντα συνέχισε το ταξίδι του με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η είδηση διέρρευσε σήμερα και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δυνάμεων της ιταλικής αντιπολίτευσης. Από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα υπογραμμίζεται ότι «ο υπουργός δεν μπορεί να μετατρέψει τα ιταλικά τρένα σε ιδιωτικό του αυτοκίνητο» και ότι «η είδηση της μη προγραμματισμένης στάσης στο Τσαμπίνο είναι ένδειξη μεγάλης αλαζονείας και αποτελεί χαστούκι προς  όλους τους Ιταλούς πολίτες που ταξίδευαν με τον ίδιο συρμό».

«Το έκανε κι ο Ρέντσι», απαντά το κόμμα της Μελόνι

Σύμφωνα με τον κεντρώο πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, «πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας χωρίς προηγούμενο» και, «αν η είδηση επιβεβαιωθεί επίσημα, θα πρέπει να ζητηθεί η παραίτηση του υπουργού».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για ένα άκρως εσφαλμένο μήνυμα της πολιτικής προς τον κάθε πολίτη, σε μια φάση περικοπών και αυστηρότατης δημοσιονομικής πολιτικής».

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο Τομάζο Φότι, εκπρόσωπος στη Βουλή του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι «Αδέλφια της Ιταλίας», τόνισε ότι ο Λολομπρίτζιντα ήθελε πάση θυσία να μπορέσει να παρευρεθεί σε πρωτοβουλία κατά της Μαφίας στον ιταλικό Νότο.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως, όταν ήταν πρωθυπουργός «ο Ρέντσι, είχε χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό αεροσκάφος για προσωπικές του υποθέσεις».

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε (vid)

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024