Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοποίηση ζώου: Τι απαντάει ο άνανδρος που βασάνιζε κουτάβια σε μπαλκόνι - «Δεν τα χτυπούσα, τα χώριζα»

Κακοποίηση ζώου: Τι απαντάει ο άνανδρος που βασάνιζε κουτάβια σε μπαλκόνι – «Δεν τα χτυπούσα, τα χώριζα»

«Έχω αφήσει το φαγητό στη μέση γιατί τους φώναζα που σφαζόντουσαν και δεν με ακούγανε και αρπάζω τη μυγοσκοτώστρα», δήλωσε ο 38χρονος που συνελήφθη για κακοποίηση κουταβιών.

Τη δική του εκδοχή για το βίντεο που φαίνεται να κακοποιεί σκυλάκια, χτυπώντας τα με μία μυγοσκοτώστρα έδωσε ο 38χρονος που συνελήφθη από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Περάματος για βάναυση κακοποίηση ζώου συντροφιάς μετά από καταγγελία.

Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News», υπογράμμισε πως δεν είναι βασανιστής ζώων και ότι η μυγοσκοτώστρα είναι αυτοσχέδια και τη χρησιμοποιεί για να τρομάξει τα κουτάβια για να μην τραυματιστούν μεταξύ τους.

«Ότι είμαι βασανιστής ζώων με έχουν βγάλει και εγώ εκείνη τη στιγμή έχω αφήσει το φαγητό στη μέση γιατί τους φώναζα που σφαζόντουσαν και δεν με ακούγανε με τη φωνή και αρπάζω τη μυγοσκοτώστρα που έχω κάνει αυτοσχέδια σαν εφημερίδα με χαρτοταινία για να μην τα πονάω, να τα τρομάζω μόνο για να σταματάνε να σφάζονται», είπε χαρακτηριστικά ο 38χρονος.

Από την πλευρά της η Μάρθα Πουλτίδου, ιδρύτρια Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων τόνισε: «Χτυπάει με πολύ άγριο τρόπο ένα κουτάβι το οποίο ουρλιάζει από πόνο. Εμείς σαν πανελλήνια ομάδα κατά της κακοποίησης ζώων έχουμε στείλει με mail τη μήνυση μας το ίδιο βράδυ στο Α.Τ. Περάματος».

Μετά την καταγγελία ανέβασε βίντεο και εξηγεί τι ακριβώς έκανε με αυτή τη μυγοσκοτώστρα

Λίγο μετά από την καταγγελία σε βάρος του, ο ιδιοκτήτης των σκύλων, ανέβασε άλλο βίντεο που εξηγεί τι ακριβώς έκανε με αυτή τη μυγοσκοτώστρα.

«Να πούμε μία καλημέρα εδώ στον κόσμο που μας έχει περάσει για κακοποιούς, βασανιστές. Που με είδε να σας χωρίζω ο κόσμος με τη μυγοσκοτώστρα και να κάνω θόρυβο στο πάτωμα για να σας χωρίσω; Αυτό δεν έγινε παιδάκια μου;».

Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών ισχυρίζεται πως ακολουθεί αυτή τη μέθοδο εκφοβισμού για να αποτρέψει περιστατικά σαν αυτό.

«Πριν τέσσερις μήνες που ήταν τριών μηνών (κουτάβια) όλα τα αδέλφια γύρισαν εναντίον ενός και μου τον κατασπάραξαν την ώρα που πήγα στο σούπερ μάρκετ».

«Είμαι κατά του τσιπ, κατά της έκτρωσης, κατά της στείρωσης»

Μετά από την καταγγελία ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο συνελήφθη. Στην έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα δέκα μικρά κουτάβια που μεγαλώνει σπίτι του δεν είχαν μικροτσίπ όπως ορίζει ο νόμος.

«Έχω κανονίσει με τον δήμο για τσιπάρισμα και εμβολιασμό. Από εβδομάδα θα τα πηγαίνω 5-5 γιατί μου έβαλε «το μαχαίρι στον λαιμό» η αστυνομία. Δεν είχα σκοπό να τα τσιπάρω, σας μιλάω πραγματικά, γιατί είμαι κατά του τσιπ, κατά της έκτρωσης, κατά της στείρωσης», είπε ακόμα στο Live News.

Μετά από τη σύλληψή του αφέθηκε ελεύθερος. Του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς.

«Άφησα το φαγητό γιατί σφαζόντουσαν και άρπαξα τη μυγοσκοτώστρα»

Στη συνέχεια ο 38χρονος βγήκε ζωντανά στην εκπομπή και επανέλαβε τους ίδιους ισχυρισμούς. «Ναι στο βίντεο φαίνεται ότι τα χτυπάω με τη μυγοσκοτώστρα. Ναι δέχθηκα το πρόστιμο αλλά δεν ισχύει αυτό. Άφησα το φαγητό γιατί σφαζόντουσαν πραγματικά τα θηλυκά και άρπαξα τη μυγοσκοτώστρα που την έχω φτιάξει αυτοσχέδια, είναι σαν εφημερίδα για να μην πονάει, κάνει μόνο θόρυβο για να βγω να τα χωρίσω γιατί όταν πιαστούν με τα δόντια τους, είναι άσχημα τα πράγματα», είπε ακόμα.

«Στο βίντεο φαίνεται έτσι επειδή έχω τρέξει πανικόβλητος να τα σώσω από σίγουρη σφαγή. Είμαι ο εκπαιδευτής τους»

Σύμφωνα με τον ίδιο όλη αυτή η ιστορία του «έχει κοστίσει ψυχολογικά» και μάλιστα προσφέρθηκε να μεταβούν στο σπίτι του φιλοζωικές για αυτοψία και σημείωσε πως «προσέχει τα ζώα σαν τα μάτια του».

«Στο βίντεο φαίνεται έτσι επειδή έχω τρέξει πανικόβλητος να τα σώσω από σίγουρη σφαγή. Είμαι ο εκπαιδευτής τους, είμαι όλη μέρα πάνω τους, δεν πάω για δουλειά εδώ και έξι μήνες. Τρώω από το κομπόδεμα μου για να τα συντηρώ και να τα εκπαιδεύω», είπε ακόμα και έφερε σαν παράδειγμα ότι είχε υπάρξει εκπαιδευτής καταδρομέων στις ειδικές δυνάμεις.

Στο τέλος της τοποθέτησής του κατηγόρησε επώνυμα την κυρία Σταματίνα Σταματάκου ότι «έχει κάνει κακό στον ίδιο και σε άλλο κόσμο φιλόζωο».

«’Φιλόζωους’ που κακοποιούν τα ζώα τους κάνω κακό για να κάνω καλό στα ζώα»

Η κυρία Σταματάκου αντέδρασε και με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα καταγγέλλει ότι ο 38χρονος της «στέλνει υβριστικά και απειλητικά μηνύματα» και σημειώνει πως δεν φοβάται απειλές από «φιλόζωους» που κακοποιούν ζώα.

«Σε τέτοιους ‘φιλόζωους’ που κακοποιούν τα ζώα τους κάνω κακό για να κάνω καλό στα ζώα. Και φυσικά δε φοβάμαι κανέναν και τίποτα, ιδίως όταν πρόκειται για τα ζώα.
Οι απειλές και ο εκφοβισμός δε με αφορούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024