Η Apple πρέπει να σταματήσει την πώληση του μοντέλου iPhone 12 στη Γαλλία λόγω των επιπέδων ακτινοβολίας που υπερβαίνουν το όριο, δήλωσε ο υπουργός ψηφιακής οικονομίας της χώρας στην εφημερίδα Le Parisien σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Όπως γράφει το Reuters, ο γαλλικός οργανισμός παρακολούθησης της ακτινοβολίας ANFR ενημέρωσε την Apple για την απόφασή του να απαγορεύσει τις πωλήσεις του iPhone 12, αφού πραγματοποίησε δοκιμές που έδειξαν ότι ο ειδικός ρυθμός απορρόφησης (SAR) του smartphone ήταν ελαφρώς υψηλότερος από τον νομικά επιτρεπόμενο.

«Η Apple αναμένεται να απαντήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες»

Αυτό δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα ο Ζαν Νοέλ Μπαρό, προσθέτοντας ότι μια ανανέωση του λογισμικού θα ήταν αρκετή για να διορθωθούν τα θέματα ραδιενέργειας που συνδέονται με το τηλέφωνο, το οποίο η αμερικανική εταιρεία άρχισε να πουλά το 2020.

«Η Apple αναμένεται να απαντήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά. «Εάν δεν το κάνουν, είμαι έτοιμος να ανακαλέσω όλα τα iPhone 12 από την κυκλοφορία. Οι κανόνες είναι οι ίδιοι για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών γιγάντων», κατέληξε ο ίδιος.