Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αθώες τροφές που μπορούν να σκοτώσουν τον σκύλο σας

Οι αθώες τροφές που μπορούν να σκοτώσουν τον σκύλο σας

Η ανθρώπινη τροφή μπορεί να είναι επικίνδυνη για τους σκύλους

Ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, τα σκυλιά κάνουν τα πάντα μαζί μας: περπατούν στην πόλη, κάνουν βόλτα με το αυτοκίνητο, παίζουν στην αυλή και χουχουλιάζουν στον καναπέ. Είναι φυσικό, λοιπόν να υποθέσουμε ότι μπορούν να φάνε και μαζί μας. Ωστόσο, η ανθρώπινη τροφή μπορεί να είναι επικίνδυνη για τους σκύλους, ακόμη και είδη τροφών που είναι απολύτως ασφαλή για εμάς.

Και αν πολλές φορές έχετε μπει στον πειρασμό να δώσετε μια λιχουδιά από το πιάτο σας στο σκύλο σας προτού το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι δεν μοιράζεστε ένα από τα κοινά τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά ιατρικά προβλήματα ή να αποβούν μοιραία για το κατοικίδιο σας.

Τα τρόφιμα που είναι απολύτως κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς και άλλα ζώα, μπορεί να είναι τοξικά και ακόμη και δηλητηριώδη για τον σκύλο σας, θέτοντας σοβαρή απειλή για την υγεία και αυτό διότι έχουν διαφορετικό μεταβολισμό.

Αν και η λίστα με τις τροφές που πρέπει να αποφεύγουν οι σκύλοι είναι μεγάλη, η λίστα με τις τροφές που μπορείτε να δώσετε στον σκύλο σας είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Αλλωστε μπορείτε να προμηθευτείτε ξηρά τροφή, κοσνέρβες, φακελάκια τροφής ακόμη και λιχουδιές για τον τετράποδο φίλο σας.

Ολες τις τροφές σκύλου μπορείτε να τις βρείτε μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.gr και να τις παραλάβετε άμεσα στην πόρτα σας, χάρη στις έγκαιρες παραδόσεις της πλατφόρμας, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκεστε.

Tώρα μπορείτε να επωφεληθείτε σε κάθε σας αγορά με απευθείας 10€ επιστροφή, ολοκληρώνοντας τις αγορές σας με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Ας δούμε όμως τι δεν πρέπει να τρώει ο σκύλος σας:

Λιχουδιές σοκολάτας

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να ταΐζετε έναν σκύλο με σοκολάτα, αλλά ξέρετε γιατί; Η σοκολάτα περιέχει δύο συστατικά που δεν χρειάζεται ο σκύλος σας, την καφεΐνη και τη θεοβρωμίνη. Εάν ο σκύλος σας τρώει σοκολάτα μπορεί να καταλήξει με κοιλιακούς πόνους, αφυδάτωση, αυξημένη θερμοκρασία σώματος, ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, μυϊκούς τρόμους, επιληπτικές κρίσεις, εμετούς και πιθανώς να πεθάνει.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Η δυσανεξία στη λακτόζη δεν περιορίζεται στους ανθρώπους. πολλά σκυλιά έχουν το ίδιο πρόβλημα και μπορεί να καταλήξουν με διάρροια, έμετο ή άλλα συμπτώματα γαστρεντερικής δυσφορίας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο σκύλος σας δεν έχει τα ένζυμα που απαιτούνται για τη διάσπαση των σακχάρων του γάλακτος. Ενώ ο σκύλος σας μπορεί να λατρεύει αυτή την περιστασιακή μπουκιά τυριού τσένταρ, αυτή η νόστιμη λιχουδιά γεμάτη λίπος μπορεί να οδηγήσει σε παγκρεατίτιδα, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να γίνει θανατηφόρα.

Σκόρδο και κρεμμύδια

Τόσο το σκόρδο όσο και τα κρεμμύδια είναι μέλη του φυτικού είδους Allium (περιλαμβάνει επίσης, σχοινόπρασο, πράσα, κρεμμύδια και ασκαλώνια) που είναι γνωστό ότι βλάπτουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του σκύλου σας. Η κατανάλωση οποιουδήποτε από αυτά μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια και έμετο. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, ο σκύλος σας μπορεί να υποστεί αναιμία, λήθαργο, αδυναμία, κοπιαστική αναπνοή και τελικά θάνατο.

Μπέικον

Ποιος σκύλος δεν λατρεύει τη γεύση του μπέικον όπως ο ιδιοκτήτης του; Το πρόβλημα με το μπέικον είναι ότι είναι τόσο πλούσιο σε λιπαρά όσο και σε αλάτι. Το λίπος στο μπέικον μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα, η οποία, μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα. Το υψηλό επίπεδο αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση γνωστή ως «φουσκώματα» που προκαλείται όταν ένας σκύλος πίνει πολύ νερό μετά την κατανάλωση πολύ αλμυρών τροφών. Το φούσκωμα μπορεί επίσης να αποδειχθεί θανατηφόρο.

Αβοκάντο

Μπορεί να σκεφτείτε το αβοκάντο ως υγιεινό. Ωστόσο, είναι κάθε άλλο παρά  υγιεινό για τα σκυλιά. Τα αβοκάντο περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται περσίνη που μπορεί να λειτουργήσει ως δηλητήριο για σκύλους, προκαλώντας εμετό και διάρροια.

Το αβοκάντο, εάν καταναλωθεί, μπορεί επίσης να προκαλέσει συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες και το στήθος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στην αναπνοή και θάνατο από στέρηση οξυγόνου.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια περιέχουν πολλές τοξίνες και υπάρχουν διαφορετικοί τύποι δηλητηριωδών τοξινών που συνδέονται με συγκεκριμένα μανιτάρια. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν πολλές περιοχές του σώματος ενός σκύλου. Μπορούν να προκαλέσουν επιληπτικές κρίσεις, σοκ και ακόμη και θάνατο.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024