Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόσες φορές πρέπει να «βγαίνει» ο σκύλος βόλτα

Πόσες φορές πρέπει να «βγαίνει» ο σκύλος βόλτα

Η συχνότητα εξαρτάται από παράγοντες, όπως η ηλικία του σκύλου, το βάρος και το μέγεθος του.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το πόσο συχνά ένας σκύλος πρέπει να κάνει την ανάγκη του. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι οι τετράποδοι φίλοι του ανθρώπου πρέπει να βγαίνουν για βόλτα δύο φορές την μέρα, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν απαραίτητο αυτό να γίνεται έως και τέσσερις φορές.

Υπάρχουν διαφορές ανάλογα με την ηλικία του σκυλιού, τη φυλή και τη διατροφή. Οι σκύλοι, άλλωστε, δεν έχουν την ικανότητα να εκφράσουν την ανάγκη για τουαλέτα, εκτός αν χρησιμοποιούνται πάνες στο σπίτι, για αυτό και οι κάτοχοι τους πρέπει να προνοούν σωστά.

Τι λένε οι ειδικοί

Οι περισσότεροι κτηνίατροι συνιστούν ένα διάστημα μεταξύ έξι με οκτώ ωρών, δηλαδή 3 – 5 φορές την μέρα, για να βγαίνει τη βόλτα του ο σκύλος.

Μεγαλύτερη ανάγκη για βόλτα έχουν τα κουτάβια

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλα τα σκυλιά και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως ένας υπέρβαρος σκύλος χρειάζεται συχνότερα την ανάγκη για τουαλέτα από ένα σκυλί φυσιολογικού βάρους. Επίσης, διαφορετική είναι η συχνότητα σε σκύλους με μικρότερο μέγεθος, άρα και μικρότερες κύστες ή με ένα σκύλο που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Γενικότερα πάντως δεν πρέπει οι σκύλοι να περιμένουν ώρες για να κάνουν την ανάγκη τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα στο σκύλο στην ουροδόχο κύστη ή στα νεφρά.

Κουτάβια και ηλικιωμένα σκυλιά

Μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για τα κουτάβια, όπου η ανάγκη για τουαλέτα εμφανίζεται περίπου κάθε μία με δύο ώρες. Οι κτηνίατροι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο το ζώο θα εκπαιδευτεί να κάνει την ανάγκη του σε εξωτερικούς χώρους και όχι μέσα στο σπίτι. Επίσης, τονίζουν ότι τα κουτάβια χρειάζονται τουαλέτα σχεδόν 15 λεπτά μετά το γεύμα τους.

Παρόμοια κατάσταση με τα κουτάβια ισχύει και για τα ηλικιωμένα σκυλιά. Τα σκυλιά τρίτης ηλικίας χρειάζονται συχνά τουαλέτα και τα περιστατικά ατυχήματος μέσα στο σπίτι είναι τακτικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ηλικιωμένα σκυλιά πρέπει να βγαίνουν βόλτα κατά μέσο όρο ανά τέσσερις με έξι ώρες.

Τι να κάνω αν λείπω από το σπίτι

Σε περιπτώσεις απουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι, οι ιδιοκτήτες των σκυλιών πρέπει να έχουν κάποιο κοντινό τους πρόσωπο που θα αναλάβει την φροντίδα των σκυλιών ή αν έχει εκπαιδευτεί να κάνει την ανάγκη του σε πάνες να μεριμνήσουν για την ύπαρξη τους στο σπίτι.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024