Πετάει-πετάει ο Δημήτρης Τζανκατιάν – Μαγευτικές εικόνες ενός χειριστή drone
Ο ιδρυτής μιας εταιρείας εικονοληψίας με drone συλλέγει στιγμιότυπα από όλο τον κόσμο.
Η τεχνολογία των drone κυριολεκτικά άλλαξε τη θέα -και δημιούργησε μια νέα αγορά που άνοιξε τους ορίζοντες της φωτογραφίας και του βίντεο.
O Δημήτρης Τζανκατιάν είναι ένας από τους πρωτεργάτες των drone στην Ελλάδα.
View this post on Instagram
Το 2022, ο Δημήτρης «έβαλε γκολ» όταν κατέβασε με το drone του την μπάλα στο γήπεδο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
«Μας είχαν καλέσει από την ΕΠΟ για να μας ρωτήσουν πώς θα μπορούσε η μπάλα να μεταφερθεί στο γήπεδο με ασφάλεια, καθώς ήθελαν κάτι φαντασμαγορικό για τον τελικό» λέει στο in o Δημήτρης Τζανκατιάν, μισός Έλληνας και μισός Αρμένιος.
View this post on Instagram
Μια άλλη δύσκολη αποστολή που ανέλαβε ήταν να αντικαταστήσει τον χειριστή drone στα γυρίσματα της χολιγουντιανής ταινίας Bricklayer στη Θεσσαλονίκη.

O Δημήτρης Τζανκατιάν κατάφερε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα
«Από τη στιγμή που μου το είπαν έπρεπε να βγάλω εισιτήρια να ταξιδέψω στη Θεσσαλονίκη για το γύρισμα και την επομένη να γυρίσω στην Αθήνα. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που μου άνοιξε πόρτες, καθώς ο διευθυντής φωτογραφίας έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος» λέει ο ίδιος.
View this post on Instagram
«Η ενασχόλησή του με την εικονοληψία ξεκίνησε ως χόμπι το 2018, όταν αγόρασα το πρώτο μου drone. Με ενθουσίασε το γεγονός ότι αυτό το μικρό ελικοπτεράκι μπορεί να πετάξει και να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο που ήταν αδύνατο να τραβηχτούν με επίγειες κάμερες» αναφέρει.
Μετέωρα, πολλά ελληνικά νησιά αλλά και προορισμοί του εξωτερικού όπως η Ισλανδία, η Ιταλία, η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία είναι μερικά από τα μέρη που έχει εξερευνήσει από ψηλά ο χειριστής και εικονολήπτης. Πολλά εντυπωσιακές σκηνές αναρτώνται στους λογαριασμούς του στο Instagram και το YouTube.
«Ένα από τα πιο περίεργα μέρη ήταν η Κωνσταντινούπολη μιας και εκεί τα drone απαγορεύονται αν δεν είσαι ντόπιος» λέει ο Δημήτρης. «Αξιοσημείωτο ήταν και το ταξίδι στην Καππαδοκία, όταν πέταξα τα drone και είδα από ψηλά αερόστατα να προετοιμάζονται για απογείωση. Η εικόνα έμοιαζε σαν λάμπες που αναβοσβήνουν.
View this post on Instagram
Ως επαγγελματίας των drone, ο Δημήτρης πρέπει να ακολουθεί μια τυπική διαδικασία για κάθε αποστολή, διαδικασία που προβλέπει τη χορήγηση άδειας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την τήρηση συγκεκριμένων κανόνων, όπως η διατήρηση της οπτικής επαφής.
View this post on Instagram
Ενίοτε πρέπει να αντιμετωπίσει και την καχυποψία κάποιων περαστικών ή να ικανοποιεί παράξενα αιτήματα: «Στο παρελθόν μας ζήτησαν να παραδώσουμε με drone το δαχτυλίδι για πρόταση γάμου. Ήταν πολύ συγκινητική εμπειρία» λέει.
Η εντυπωσιακή συλλογή εικόνων συνεχίζει να μεγαλώνει, καθώς ο Δημήτρης σχεδιάζει να ταξιδέψει με το drone του τον γύρο του κόσμου.
- Έρευνα: Πόσα χρόνια χρειάζεται να αποταμιεύει ο μέσος εργαζόμενος για να γίνει πλούσιος;
- BHMAGAZINO: Το τελευταίο τεύχος της χρονιάς έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Συντριβή αεροσκάφος στην Τουρκία: Βρέθηκε το μαύρο κουτί και η συσκευή καταγραφής ήχου – Ανάμεσα στα ονόματα και ένα ελληνικό
- «Είναι ένα… δεκάρι σε όλα ο Μεντιλίμπαρ» – Η αποθέωση στην Ισπανία, οι εξαιρετικές προπονήσεις και οι… τούμπες
- Χάρολντ Πίντερ: Το κλειδί για την ανάκτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
- Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες αντιβιοτικού φαρμάκου
- Οι Ιταλοί επιμένουν: «Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση 7 εκατ. ευρώ για Μανδά» (pic)
- Η Κέιτ Χάντσον «έριξε πόρτα» στον Spider-Man το 2002 και δεν το έχει μετανιώσει έως σήμερα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 24.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/stephan-widua-ef5IgSRyFjo-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442