
Μεγάλωσε φτωχή ζώντας με επιδόματα, τώρα είναι εκατομμυριούχα και ταξιδεύει στην πρώτη θέση
Πάντα ένιωθε στην «απ' έξω» επειδή δεν είχε λεφτά.
Μεγαλώνοντας έζησε με την επταμελή φτωχή οικογένειά της σε ένα μικρό διαμέρισμα όπου πολλές φορές κοιμόταν με άδειο στομάχι.
Όταν ήταν 10 ετών, ο πατέρας της διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας – που σημαίνει ότι η οικογένεια αναγκάστηκε να επιβιώνει με επιδόματα.
Στα 11 της ξεκίνησε το γυμνάσιο, το οποίο ήταν μια ώρα και 20 λεπτά μακριά, αλλάζοντας τρία λεωφορεία κάθε μέρα.
Πάντα ένιωθε στην «απ’ έξω» επειδή δεν είχε λεφτά.
«Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί οι γονείς μου αποφάσισαν να κάνουν παιδιά ενώ δεν είχαν καθόλου χρήματα και σκεφτόμουν, ”γιατί όλοι οι άλλοι έχουν όλα αυτά τα πράγματα;”», αναφέρει σε συνέντευξή της η Sally Wynter.
Η 27χρονη πλέον εκατομμυριούχος κατάφερε να δημιουργήσει μια επιχείρηση με ένα κεφάλαιο 1.000 λιρών και τώρα γυρνάει τον κόσμο ταξιδεύοντας στην πρώτη θέση.
«Πώς καταφέρνουν και αγοράζουν ό,τι θέλουν; Γιατί έχουν όλοι τηλεοράσεις στα δωμάτιά τους, έχουν τόσα καινούργια ρούχα και πάνε σε όλες αυτές τις γιορτές;».
«Άλλα παιδιά ήθελαν να σπουδάσουν ιατρική ή τη νομική, μια επιλογή που δεν είχα ποτέ. Ένιωθα ότι η φιλοδοξία ήταν κάτι που προορίζεται σε μεγάλο βαθμό για τα μεσαία στρώματα. Δεν είχα κανένα θετικό πρότυπο ή δεν γνώριζα κανέναν που δεν είχε επιδόματα ή είχε μια ταπεινή δουλειά», αναφέρει.
Η επιχειρηματική ιδέα
Κάποια στιγμή της ήρθε μια ιδέα. Τζιν ποτό με CBD, τα οποία ονόμασε MUHU. Για τους επόμενους 10 μήνες έκανε τρεις δουλειές μαθαίνοντας σιγά-σιγά βασικά πράγματα στον κλάδο, για τον οποίο δεν ήξερε τίποτα.
«Μια μέρα, είδα ένα άρθρο για μια εκδήλωση για νέους επιχειρηματίες. Δεν ήξερα καν τι είναι ο επιχειρηματίας – έπρεπε να το αναζητήσω στο Google» αναφέρει.
«Εγκατέλειψα την άλλη δουλειά μου τον Σεπτέμβριο και έκανα κάθε μέρα 30.000 βήματα στο Λονδίνο με ένα σακίδιο γεμάτο τζιν, προσπαθώντας να τα πουλήσω σε μπαρ και εστιατόρια. Ήταν εξαντλητικό και αποθαρρυντικό. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 είχα πάθει burnout, δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά το ενοίκιό μου και χρειαζόμουν απεγνωσμένα να συγκεντρώσω χρήματα» αναφέρει.
Αλλά τον Φεβρουάριο έμαθε πώς να προσεγγίζει τους επενδυτές – και τελικά κάποιος ήθελε να αγοράσει την εταιρεία.
Κάποια στιγμή της προσέφεραν ένα επταψήφιο ποσό και της υποσχέθηκαν ότι η ιδέα μου θα γινόταν παγκοσμίου φήμης. «Ηταν όλα όσα ονειρευόμουν».
«Έξι μήνες αργότερα, αγόρασα αυτό το σπίτι που ονειρευόμουν. Αφού μεγάλωσα σε ένα πολυσύχναστο διαμέρισμα, νιώθω τόσο τυχερή που έχω τόσο χώρο και το φως πλημμυρίζει από όλες τις γωνίες».
Αφού δεν έκανε ποτέ διακοπές ως παιδί, η Sally χρησιμοποίησε τα λεφτά της για δει τον κόσμο.
- Ηλιούπολη: Νέο τριήμερο πένθος κήρυξε ο Δήμος μετά τον θάνατο και της δεύτερης 17χρονης
- Ο λόγοι που οδήγησαν τον Οζγκιούρ στην ανεξαρτητοποίηση – Τι λένε στη Νέα Αριστερά για την απόφαση του βουλευτή
- Πρεμιέρα για Καραλή και Τζένγκο σε Σανγκάη και Τόκιο
- Ο ΛΕΞ ξανά στον δρόμο: Οι πόλεις και οι ημερομηνίες της νέας περιοδείας
- Αλλεπάλληλες επιθέσεις σε σχολεία και απαγωγές μαθητών στη Νιγηρία
- Επεισοδιακή σύλληψη τριών κακοποιών που είχαν εισβάλει με όπλα σε σπίτι και λήστεψαν ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη



