Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσάρος, η Ολυμπιονίκης και το ξύλινο «παλάτι» τους

Ο Τσάρος, η Ολυμπιονίκης και το ξύλινο «παλάτι» τους

Τόσο ο Πούτιν όσο και η Καμπάεβα έχουν επανειλημμένως αρνηθεί ότι διατηρούν σχέση

Φήμες γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν κυκλοφορούν πολλές. Οτι είναι πολύ άρρωστος, για παράδειγμα. Ο Ντέιβιντ Ρέμνικ, βέβαια, ο διευθυντής του «New Yorker», εξέφρασε πρόσφατα την υποψία ότι οι συγκεκριμένες έχουν την αφετηρία τους στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών. «Θέλουμε να είναι αλήθεια, γιατί θέλουμε μια συντόμευση προς τη νίκη της Ουκρανίας», συμφώνησε ο αμερικανός ιστορικός Στίβεν Κότκιν, καθηγητής στο Στάνφορντ. «Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να ζήσουμε στις συνθήκες που έχουμε», πρόσθεσε.

Σαφώς μεγαλύτερη βάση μοιάζει να έχουν οι πληροφορίες γύρω από τα αμύθητα πλούτη που έχει σωρεύσει παρανόμως ο πρόεδρος της Ρωσίας. Πριν εισβάλει στην Ουκρανία, το περιοδικό «Fortune» είχε εκτιμήσει την περιουσία του στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτοτε βέβαια έχουν επιβληθεί ένα σωρό δυτικές κυρώσεις. Αλλά ο Πούτιν είχε φροντίσει από χρόνια να καλύψει τα πλούτη του με βιτρίνες και αχυρανθρώπους. Σύμφωνα με την «Tribune de Genève», για παράδειγμα, η ελβετική Δικαιοσύνη υποψιάζεται ότι έχει κρύψει στη χώρα κάπου 50 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς που ανήκουν, υποτίθεται, σε έναν βιολοντσελίστα ονόματι Σεργκέι Ρολντούγκιν – μία δίκη εις βάρος του επικεφαλής και τριών μεγαλοστελεχών της ελβετικής θυγατρικής της Gazprombank ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, έρευνα του ανεξάρτητου (απαγορευμένου στη Ρωσία) ρωσικού ερευνητικού ιστότοπου Proekt (Σχέδιο) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 70χρονος Πούτιν έχει διοχετεύσει πολλά παρανόμως αποκτηθέντα εκατομμύρια σε ακίνητα υπέρ της 39χρονης Αλίνα Καμπάεβα – της πάλαι ποτέ χρυσής ολυμπιονίκου της ρυθμικής γυμναστικής, με την οποία φέρεται να διατηρεί σχέση από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ήταν ακόμα παντρεμένος. Οι δυο τους φέρεται να έχουν αποκτήσει μαζί τουλάχιστον τρία (ανήλικα ακόμα) παιδιά. Και μεταξύ των ακινήτων που έχει αγοράσει, σύμφωνα με το Proekt, ο Πούτιν για εκείνη είναι ένα ρετιρέ συνολικής έκτασης 2.600 τετραγωνικών μέτρων στο Σότσι, «το μεγαλύτερο διαμέρισμα της Ρωσίας», με 20 υπνοδωμάτια, ιδιωτικό κινηματογράφο, πισίνα, ελικοδρόμιο, σπα και κήπο ιαπωνικού στυλ. Επισήμως, βέβαια, το ρετιρέ ανήκει στον Ολεγκ Ρούντοφ, έναν σύμμαχο του Πούτιν, ενώ αρκετά άλλα ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων μιας έπαυλης κοντά στη Μόσχα και διαμερισμάτων στο ίδιο συγκρότημα με το ρετιρέ στο Σότσι, είναι γραμμένα στα ονόματα συγγενών της Καμπάεβα – συμπεριλαμβανομένης της γιαγιάς της.

Αρνούνται τη σχέση τους

Τόσο ο Πούτιν όσο και η Καμπάεβα έχουν επανειλημμένως αρνηθεί ότι διατηρούν σχέση. Το μακρινό 2008, μια εφημερίδα της Μόσχας έκλεισε μόλις λίγες ώρες αφότου έγραψε για αυτή. Η Καμπάεβα ήταν βουλευτής της Ενωμένης Ρωσίας, του κόμματος του Πούτιν, μεταξύ 2007-2014, κατόπιν ανέλαβε επικεφαλής του National Media Group με ετήσιο μισθό 8,7 εκατομμυρίων ευρώ και είναι ηχηρή υποστηρίκτρια της εισβολής στην Ουκρανία – οι ΗΠΑ τής επέβαλαν τον περασμένο Αύγουστο κυρώσεις. Σύμφωνα με το Proekt, το ζεύγος περνάει μαζί πολύ χρόνο στις όχθες της λίμνης Βαλντάι, περίπου στα μισά της απόστασης ανάμεσα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη: ο Πούτιν διαθέτει εκεί ένα πολυτελέστατο καταφύγιο και έβαλε να χτίσουν σε απόσταση 800 μέτρων από τη δική του μία άλλη έπαυλη, όλη από ξύλο, ειδικά για την Καμπάεβα και τα παιδιά τους, εξοπλισμένη με μεγάλη παιδική χαρά, ακόμα και πίστα καρτ. Λέγεται μάλιστα πως ο ίδιος ταξιδεύει εκεί με θωρακισμένο τρένο που αναχωρεί από μυστικό σταθμό της Μόσχας.

Εννοείται πως και η ξύλινη έπαυλη της Καμπάεβα ανήκει επισήμως σε άλλον – μια εταιρεία που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Γιούρι Κόβαλτσουκ, άλλως γνωστό ως τραπεζίτη του Πούτιν. Σε «άλλον», έναν ρώσο δικηγόρο ονόματι Βλάντισλαβ Κόπιλοφ, ανήκει επισήμως και η κυπριακή offshore εταιρεία Ermira Consultants, μέσω της οποίας έχουν αγοραστεί, σύμφωνα πάντα με το Proekt, πολλά από τα ακίνητα των Καμπάεβα και Σία.

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024