Δύσκολη νίκη για τον Προμηθέα (74-71)
Ο Προμηθέας ζορίστηκε αλλά τελικά επικράτησε 74-71 του Λαυρίου στην Πάτρα.
Ο Προμηθέας έκανε τα εύκολα… δύσκολα στην τελευταία περίοδο του αγώνα με το Λαύριο, αλλά εν τέλει πήρε τους δύο βαθμούς, επικρατώντας με 74-71, στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League.
Οι Αχαιοί δέχτηκαν επιμέρους σκορ 15-23 στο 4ο δεκάλεπτο -με τον Μάρτιν Ρέμι να δίνει το έναυσμα για τους φιλοξενούμενους- και από το +11 στο 30ο λεπτό βρέθηκαν στο +1 (72-71) στα 16″ πριν τη λήξη. Όμως, ο Φλαγκ έκανε φάουλ στον Τόμασον στα 14″ κι εκείνος ήταν εύστοχος και στις δύο βολές. Κόουλ και Φλαγκ δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν σε προσπάθεια για τρεις για το Λαύριο που έμεινε με την… πρόθεση μόνο για ανατροπή. Ο Προμηθέας πανηγύρισε την 6η νίκη του, ενώ το Λαύριο υπέστη τη 10η ήττα του.
Ο Προμηθέας οικοδόμησε διαφορά 8 πόντων, 20-12, με τρίποντα από Σίμπσον, Μουράτο και Κουλμπόκα. Γκρέι και Φλαγκ μείωσαν στο -3 (20-17), αλλά με συνοπτικές διαδικασίες οι Μουράτος, Κουλμπόκα και Κόντιτ εκτόξευσαν τη διαφορά στο +9 (26-17), στη λήξη της 1ης περιόδου. Το Λαύριο έκανε προσπάθεια να πάρει προβάδισμα στις αρχές της 2ης περιόδου και η αλήθεια είναι πως απείλησε τους Αχαιούς μειώνοντας στον πόντο, 28-27, χάρη στα Ελληνόπουλα και συγκεκριμένα τους Ζάρα, Κουζέλογλου, Νικολαϊδη και Γερομιχαλό.
Όμως υπολόγιζαν χωρίς τους… Κουλμπόκα και Κόντιτ. Οι δυο τους μοιράστηκαν τους πόντους στο επιμέρους σκορ 9-3 του Προμηθέα, χάρη στο οποίο προσπέρασε ξανά με +8, 37-29. Οι Τόμασον και Μουράτος πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους επεκτείνοντας το επιμέρους σκορ σε 13-3, για το 41-29 (+12), στο ημίχρονο. Ανώτερος και στην 3η περίοδο ήταν ο Προμηθέας με τον Σίμπσον να είναι ασταμάτητος σε αυτό το διάστημα (55-37).
Με τρίποντα, οι Φλαγκ και Γκρέι μείωσαν σε 57-48, ενώ ο Τόμασον διαμόρφωσε το 59-48 (σκορ 3ης περιόδου). Και τότε, στην 4η περίοδο, ο Ρέμι… πήρε το «όπλο» του, ανέβαζε… μόνος του τους πόντους του Λαυρίου (63-58), για να ευστοχήσει σε τρίποντο ο Νικολαϊδης (67-61). Η άμυνα του Προμηθέα δεν λειτουργούσε και οι Κόουλ, Λάνγκεβιν και Φλαγκ έφεραν την ομάδα τους στον πόντο (72-71), αλλά στα 16″ που απέμεναν ο Προμηθέας έκανε αυτό που έπρεπε για να αναδειχτεί νικητής.
Τα δεκάλεπτα: 26-17, 41-29, 59-48, 74-71
Προμηθέας (Γιάννης Χριστόπουλος): Κάουαν 6, Μουράτος 13 (1), Σίμπσον 13 (3), Τανούλης 3 (1), Κουλμπόκα 13 (1), Κόντιτ 16, Γκίκας, Χογκ, Τόμασον 10
Λαύριο (Χρήστος Σερέλης): Γκρέι 8 (2), Φλαγκ 18 (2), Κόουλ 4, Λάνγκεβαϊν 7, Κολοβέρος 5 (1), Νικολαϊδης 5 (1), Ρέμι 8, Ζάρας 3 (1), Κουζέλογλου 4, Γερομίχαλος 9 (1)
- Online Retail Sales in Greece Reach 36.1bln€ in 2025
- Ο Αντετοκούνμπο πήρε τη φανέλα του Λεμπρόν: «Ίσως είναι το τελευταίο μας παιχνίδι ο ένας απέναντι στον άλλον» (vid)
- Κατερίνη: Σοκαριστικό βίντεο από πτώση δέντρου ανάμεσα σε πεζούς λόγω των ισχυρών ανέμων
- Βενεζουέλα: Στο Καράκας αμερικανοί διπλωμάτες για συνομιλίες με στόχο την «αποκατάσταση των σχέσεων»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Παραμένει στο νοσοκομείο – ποια η κατάσταση της υγείας της
- Ηράκλειο: Κυνηγός έπεσε σε χαράδρα 30 μέτρων στο Καστρί Βιάννου – Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
