Το… τσιγάρο του Βασίλη Μπισμπίκη στα μπουζούκια που τραγουδά η Δέσποινα Βανδή, άνοιξε τη συζήτηση για τον αντικαπνιστικό νόμο και αν αυτός εφαρμόζεται. Προκάλεσε όμως και… μίνι επεισόδιο μεταξύ Κώστα Βαξεβάνη και Θάνου Πλεύρη. O γνωστός εκδότης και ο υπουργός Υγείας σχεδόν… «σφάχτηκαν» στο twitter για το τσιγάρο του Μπιμπίκη και αναμένουμε και συνέχεια. Την αρχή έκανε ο Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος έκανε ανάρτηση μια φωτογραφία από συνάντηση του κ. Πλεύρη με εκπροσώπους της ΔΑΚΕ αναφέροντας:

Υπουργέ μου, βλέπω ένα τασάκι με αποτσίγαρα στη φωτογραφία (μπροστά δεξιά) από συνάντηση στο υπουργείο με τη ΔΑΚΕ. Θα ξεκινήσει έρευνα; #μπισμπικης

Βεβαίως ο κ. Βαξεβάνης δεν ανέφερε το χρόνο στον οποίο έγινε η συνάντηση και κατά πώς φαίνεται έγινε λάθος και με τον τόπο που έλαβε αυτή χώρα καθώς δεν ήταν το υπουργείο.

Ο Θάνος Πλεύρης σήκωσε το γάντι του εκδότη και απάντησε:

«Για να σε βοηθήσω η φωτό που λες ότι είναι από το υπουργείο είναι με τη ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ από τις 20.06.19 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ πριν ψηφίσουμε τον αντικαπνιστικό και πριν γίνω βουλευτής. Φαντάζομαι θα την αλλάξεις την ανάρτηση σου»

Λίγο νωρίτερα ο κ. Πλεύρης είχε γράψει στο Twitter:

Κώστα . Η φωτό δεν θα μπορούσε να είναι από το υπουργείο διότι α) δεν είναι έτσι το υπουργείο και β) είναι του 2019 πριν γίνω βουλευτής και πριν την ψήφιση του αντικαπνιστικού στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Ακόμα και από εσένα περίμενα κάτι καλύτερο.

Βεβαίως, το Twitter γέμισε με μηνύματα για το ποιος είχε δίκιο τελικά ή ποιος «έφαγε σφαλιάρα». Αλλοι κατηγορούσαν τον Κ. Βαξεβάνη για παραπληροφόρηση κι άλλοι θύμιζαν στον Θ. Πλεύρη ότι ο αντικαπνιστικός νόμος ισχύει εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε μερικά μηνύματα: