ΝΒΑ: Θέλει να εφαρμόσει σκληρό salary cap
Λόγω της αυξανόμενης διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων, το NBA σκέφτεται στην επόμενη συλλογική σύμβαση ακόμα πιο σκληρό salary cap
Το ΝΒΑ θα ήθελε να εφαρμόσει το «μέγιστο σύνολο αποδοχών της ομάδας» στην επόμενη συλλογική σύμβαση διαπραγμάτευσης, αλλά η εθνική ένωση παικτών μπάσκετ δε συμφωνεί, όπως αναφέρει το ESPN.
Το ΝΒΑ ανησυχεί ότι η τεράστια μισθοδοσία ομάδων όπως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς και οι Μπρούκλιν Νετς (σύλλογοι που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τεράστιους φόρους πολυτελείας) δυσκολεύει τους μικρότερους συλλόγους στον ανταγωνισμό.
Ενώ το νέο σχέδιο ακούγεται ουσιαστικά ως ένα σκληρό ανώτατο όριο μισθών (salary cap), το ΝΒΑ φέρεται να προτιμά να αναφέρεται στο σχέδιό του ως «ανώτατο όριο δαπανών».
Οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν προθεσμία έως τις 15 Δεκεμβρίου για να ανακοινώσουν τα σχέδιά τους. Η τρέχουσα συλλογική σύμβαση διαπραγμάτευσης διαρκεί μέχρι τη σεζόν 2023-24.
Σύμφωνα με το ESPN, μόνο 10 από τις 30 ομάδες του NBA έχουν μισθούς πέραν της επιβολής του φόρου πολυτελείας των 150,3 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αυτοί οι 10 σύλλογοι πρόκειται να πληρώσουν φόρο πολυτελείας 697 εκατομμύρια δολάρια.
Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκονται οι Ουόριορς (176,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρο πολυτελείας), οι Κλίπερς (145 εκατομμύρια δολάρια) και οι Νετς (108,9 εκατομμύρια δολάρια).
Σύμφωνα με το ESPN, στις προτεραιότητες των ιδιοκτητών στις διαπραγματεύσεις είναι μεταξύ άλλων η απαίτηση από τους παίκτες να έχουν τελειώσει ένα έτος λυκείου για να μπορέσουν να γίνουν ντραφτ.
- Γαλλία: Τα τρακτέρ των αγροτών έφτασαν στο κέντρο του Παρισιού
- «Υπάρχει μόνο ένας Έλληνας σε αυτόν τον Δούρειο Ίππο» – Ο Παυλίδης αποθεώνεται από την A Bola
- Η τελευταία λέξη της Μπριζίτ Μπαρντό – Τι είπε η Β.Β. στον σύζυγό της πριν φύγει από τη ζωή
- Μινεάπολη: Οργή και διαδηλώσεις για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό 37χρονης από πράκτορες της ICE
- Τζένη Μπότση: Χώρισε μετά από 12 χρόνια σχέσης με τον Αλέξανδρο Μιχαλά
- Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Μιλγουόκι Μπακς 120-113: Νέα ήττα για τα «Ελάφια» παρά τον «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
