Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκατό χρόνια μοναξιάς: Επίμονος συλλέκτης του βιβλίου έχει στην κατοχή του 379 εκδόσεις

Εκατό χρόνια μοναξιάς: Επίμονος συλλέκτης του βιβλίου έχει στην κατοχή του 379 εκδόσεις

Ο θαυμαστής του «Γκάμπο» έχει ακόμη και «πειρατική» εκδοχή, με αφιέρωση του Κολομβιανού νομπελίστα

Εδώ και 16 χρόνια συλλέγει εκδόσεις του βιβλίου «Εκατό χρόνια μοναξιάς», του πασίγνωστου μυθιστορήματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Διαθέτει εκδόσεις στα ταμίλ, τα αρμενικά, τα αζέρικα και σε 45 άλλες γλώσσες του αριστουργήματος του Κολομβιανού νομπελίστα.

Ο λόγος για τον Χόρχε Ιβάν Σαλασάρ Παλάσιο…

Στο σπίτι του στην Αρμένια, στην κεντροδυτική Κολομβία, μπορεί να βρει κανείς 379 εκδόσεις του βιβλίου. Ανάμεσά τους και την πρώτη, που τυπώθηκε το 1967.

«Έχω 379 εκδόσεις του «Εκατό χρόνια μοναξιάς», συμπεριλαμβανομένης της πρώτης, που τυπώθηκε το 1967. Είναι η αγαπημένη μου. Την απέκτησα στο Μεξικό από ένα βιβλιοπωλείο. Αυτή η έκδοση κυκλοφόρησε μόνο σε 8.000 αντίτυπα», είπε ο 59χρονος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Χόρχε Ιβάν Σαλασάρ ξεκίνησε να συλλέγει τα βιβλία το 1982 και παρότι δεν μπορεί να το αποδείξει επίσημα, θεωρεί πως έχει τη μεγαλύτερη συλλογή αντιτύπων του «Εκατό χρόνια μοναξιάς» στον κόσμο.

Ο ίδιος, πριν από έξι μήνες, έστειλε γράμμα στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αλλά του απάντησαν ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο παρόμοιο ρεκόρ για να συγκριθεί.

Ωστόσο, ο Χόρχε Ιβάν δεν πτοήθηκε. Συνεχίζει να καταγράφει κάθε αντίτυπο που αποκτά, μ τις λεπτομέρειες της έκδοσης.

Η λατρεία του για το μυθιστόρημα αλλά και για τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είναι τέτοια που έχει ακόμη και «πειρατική» εκδοχή, με αφιέρωση του νομπελίστα. Είναι τυπωμένη στην Κίνα, πριν καν κυκλοφορήσει η επίσημη έκδοση του βιβλίου.

Επίσης, στη βιβλιοθήκη του υπάρχει και έκδοση στα ρωσικά ενώ η τελευταία που προστέθηκε ήταν στη γλώσσα των Νήσων Φερόες.

«Το τελευταίο βιβλίο που αγόρασα είναι στη γλώσσα των Νήσων Φερόες. Για μένα, είναι εντυπωσιακό πως σ’ ένα τόσο μακρινό νησί έχουν το «Εκατό χρόνια μοναξιάς» στη γλώσσα τους», δηλώνει ο 59χρονος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα Netflix ετοιμάζει σειρά βασισμένη στο βιβλίο, με την έγκριση των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλατφόρμα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία κυκλοφορίας της αλλά οι πληροφορίες λένε ότι οι συνδρομητές πρέπει να περιμένουν μέχρι τα τέλη του 2023.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024