Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυνηγοί φαντασμάτων: Αυτά είναι τα πιο στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη

Κυνηγοί φαντασμάτων: Αυτά είναι τα πιο στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη

Αν είσαι λάτρης του μεταφυσικού, βάλ’ τα στη bucket list σου

Θέλεις να κάνεις ένα ταξίδι που να μην μοιάζει με τα άλλα; Τι θα έλεγες για μια βόλτα στα πιο στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη; Με αφορμή το Halloween, η Washington Post ζήτησε από ανθρώπους που ταξιδεύουν… επαγγελματικά, να μοιραστούν τις τοποθεσίες που τους έκαναν να ανατριχιάσουν. Και κάποιες από αυτές θα σε εκπλήξουν.

Ένα στοιχειωμένο ξενοδοχείο στο Ράι της Βρετανίας


Η αρχαία πόλη του Ράι, διαβόητο λιμάνι του 13ου αιώνα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του Ρικ Μαρτίνεζ. Ενώ έπινε τη μπύρα του στο Mermaid Inn, ένα ξενοδοχείο που λειτουργεί εδώ και αιώνες και είναι διάσημο για τα… φαντάσματά του, ένας από τους φίλους του αισθάνθηκε μια «πολύ κακόβουλη παρουσία». Η παρέα τρόμαξε και κατευθύνθηκε προς το κατάλυμά της.

Στη μέση της νύχτας, ο Μαρτίνεζ ξύπνησε στη «σοφίτα της χήρας» όπως λεγόταν το δωμάτιο όπου κοιμόταν με μια φίλη. «Αισθάνθηκα ότι είχα παραλύσει – δεν μπορούσα να κουνηθώ – και είδα μια γυναίκα να περπατά πέρα-δώθε στο δωμάτιο κρατώντας ένα μαχαίρι», θυμάται. «Ταυτόχρονα, άκουσα τη φίλη μου ουσιαστικά να πνίγεται».

Το επόμενο πρωί, η φίλη του του είπε ότι «το κακό που είχε αισθανθεί στην παμπ μας ακολούθησε μέχρι το σπίτι και προσπαθούσε να την πνίξει στον ύπνο της». Αμέσως αποφάσισαν να φύγουν.

Ένα παράξενο γραφείο τελετών στο Κλίβελαντ


Ο Ντάλεν Σπρατ, της εκπομπής «Ghost Brothers: Lights Out» είχε μια παράξενη εμπειρία στο House of Wills στο Κλίβελαντ, που λέγεται ότι κάποτε ήταν το μεγαλύτερο γραφείο τελετών που ανήκε σε μαύρους σε ολόκληρο το Οχάιο.

Το κτίριο έχει ερημώσει και πλέον είναι δημοφιλές ανάμεσα στους λάτρες του υπερφυσικού. Ο Σπρατ το επισκέφθηκε για μια εκπομπή του το 2017. Υποστηρίζει ότι όσο ήταν εκεί, μια γυναίκα που γνώριζε το σημείο τον πήγε στις γυναικείες τουαλέτες του πρώτου ορόφου, όπου κοιτάχτηκαν μαζί στον καθρέφτη.

«Μετά από ένα περίπου λεπτό, ξαφνικά η αντανάκλασή μου μου χαμογέλασε», ισχυρίζεται ο Σπρατ. «Ήταν ένα χαμόγελο σαν του Τζόκερ ή σαν του γάτου από την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, πιο τραβηγμένο από το φυσιολογικό». Λέει ότι ένιωσε το έδαφος να τρέμει κι έπειτα η γυναίκα του είπε ότι και η δική της αντανάκλαση μόλις της είχε χαμογελάσει.

«Δεν της είχα πει καν τι είδα εγώ. Ήταν το πιο ανατριχιαστικό πράγμα που έχω δει ποτέ».

Μια απόκοσμη φυλακή στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα


Η Σαμάνθα Μπράουν, παρουσιάστρια της ταξιδιωτικής εκπομπής «Samantha Brown’s Places to Love» επισκέφθηκε δυο φορές την παλιά φυλακή του Τσάρλεστον, με απόσταση περισσότερων από 10 ετών. Και τις δυο φορές το μέρος την συντάραξε.

Η φυλακή λειτούργησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1800 μέχρι το 1939 «υπό φρικτές συνθήκες». Στην πρώτη της επίσκεψη, ξεναγήθηκε στη φυλακή στη διάρκεια της νύχτας – και τρόμαξε τόσο που αναγκάστηκε να σταματήσει. «Άρχισα να βλέπω σημάδια από χέρια στους τοίχους, σε σημεία που πριν ήταν κενά», θυμάται.

Ξαναγύρισε πριν λίγα χρόνια, ξεκαθαρίζοντας ότι θα έμπαινε στη φυλακή μόνο στη διάρκεια της μέρας. Στη διάρκεια της επίσκεψης, όλο το γκρουπ άρχισε να ακούει βήματα πίσω τους.

«Δεν υπήρχε κανείς άλλος στη φυλακή. Τους είπα “εντάξει, πάμε να φύγουμε».

Ένα πανδοχείο με κακή ενέργεια στο Γκλάστονμπερι της Βρετανίας.

Ο Ρικ Στιβς, διάσημος συγγραφέας ταξδιωτικών οδηγών, ξεναγούσε ένα γκρουπ σε χωριά της Βρετανίας και στο Στόουνχετζ στα ‘80s και είχε προγραμματίσει να διαμείνουν σε ένα πανδοχείο κοντά στο Γκλάστονμπέρι.

Η περιοχή είναι γνωστή για την έντονη μεταφυσική της δραστηριότητα, προσελκύοντας πιστούς, αλλά και λάτρεις των υπερφυσικών φαινομένων. Το πανδοχείο ήταν χτισμένο στη διασταύρωση δυο ιστορικών μνημείων, γεγονός που ορισμένοι πιστεύουν ότι καθιστά ακόμη πιο έντονα τέτοιου είδους φαινόμενα, καθώς θεωρούν ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί τοποθετούσαν τα σημαντικά τους κτίρια σε σημεία με έντονη δραστηριότητα μαγνητικών πεδίων.

Μόλις οι τουρίστες του Στιβς πήγαν στα δωμάτιά τους «απλώς άρχισα να νιώθω ένα ανατριχιαστικό πνεύμα μέσα στο δωμάτιο», περιγράφει στην αμερικανική εφημερίδα. «Πήγα στο φουαγιέ και όλοι οι συμμετέχοντες στο γκρουπ είχαν νιώσει το ίδιο ανατριχιαστικό πνεύμα στα δικά τους δωμάτια». Έχοντας περάσει χιλιάδες βράδια σε ξενοδοχεία «ποτέ δεν έχω αισθανθεί τίποτα που να μοιάζει με αυτή την εμπειρία. Για αυτό και πήραμε τα πράγματά μας και φύγαμε από αυτό το στοιχειωμένο ξενοδοχείο».

Οι γεμάτες νεκροκεφαλές κατακόμβες του Παρισιού

Η CEO ταξιδιωτικού πρακτορείου, Ρανί Τσίμα, συνηθίζει να ξυπνά το πρωί για να αποφεύγει τα πλήθη. Έτσι, το 2015, ήταν μια από τους πρώτους επισκέπτες της ημέρας στις κατακόμβες του Παρισιού.

Θέλοντας να συνεχίσει και σε άλλα αξιοθέατα, αφού άκουσε ένα μικρό μέρος της ξενάγησης, προσπέρασε τους υπόλοιπους επισκέπτες – μέχρι που συνειδητοποίησε ότι δεν άκουγε πια τίποτα και ήταν απολύτως μόνη της, περιτριγυρισμένη από περιφραγμένες εισόδους, τοίχους γεμάτους κρανία και σκοτάδι.

«Σκεφτόμουν ότι δεν μου άρεσε αυτό, δεν ήθελα να είμαι μόνη μου», λέει. Συναντήθηκε ξανά με το υπόλοιπο γκρουπ, τους προσπέρασε ξανά και έφυγε.

Η ίδια δεν πιστεύει στα φαντάσματα. Όμως ένας φίλος της που ασχολείται με τον σαμανισμό της είπε ότι μια οικογένεια πνευμάτων την ακολούθησε από τις κατακόμβες προκαλώντας της το άγχος που συνέχισε να νιώθει επιστρέφοντας στο σπίτι.

«Μου έλεγαν συνέχεια ότι δεν ήθελες να είσαι μόνη σου», της είπε ο φίλος της αναφερόμενος στα φαντάσματα.

Σκηνές «Λάμψης» στο Μπανφ της Αλμπέρτα


Ο Μπάρι Χόι, ένας καναδός ταξιδιωτικός συντάκτης, επισκέφθηκε πρόσφατα το Fairmont Banff Springs στο Μπανφ της Αλμπέρτα. «Πανέμορφο, μοιάζει με κάστρο», λέει για το τεράστιο ξενοδοχείο που άνοιξε το 1888. «Όμως είναι σίγουρα ανατριχιαστικό».

Ο Χόι είχε ξεναγηθεί στο ξενοδοχείο σε άλλη επίσκεψή του και έμαθε δυο διάσημες ιστορίες φαντασμάτων για το κτίριο: μια για έναν γκρουμ που εργαζόταν εκεί για πολλά χρόνια – τόσα πολλά ώστε να αρνείται να εγκαταλείψει τη δουλειά του ακόμη και μετά θάνατον – και μια για μια νύφη που πέθανε στο ξενοδοχείο πριν τον γάμο της.

Μια κλειστοφοβική σπηλιά στη Νέα Υόρκη

View this post on Instagram

A post shared by FLXHiker (@flxhiker)


Η Ντάρλεϊ Νιούμαν, παραγωγός και παρουσιάστρια ταξιδιωτικών εκπομπών, δεν είναι κλειστοφοβική, ούτε φοβάται τα φαντάσματα. Όμως η βαρκάδα στη σπηλιά Λόκπορτ στη Νέα Υόρκη την τρομοκράτησε.

«Αν θέλεις να φοβηθείς, πρέπει να μπεις στα τούνελ μέσα στον βράχο», λέει στη Washington Post. «Αισθάνεσαι ότι μπορεί να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή».

Πρόκειται για ένα επίτευγμα της μηχανικής του 19ου αιώνα, μέσω του οποίου πολλές επιχειρήσεις μπόρεσαν να αντλήσουν νερό από το Κανάλι του Ίρι. Όμως το έργο ήταν επικίνδυνο για τους εργάτες και8 τα παιδιά που συμμετείχαν στην κατασκευή του.

«Θυσίασαν τις ζωές τους». Λέει η Νιούμαν.

Τώρα, οι επισκέπτες μπορούν να το επισκεφθούν, μεταξύ άλλων και περπατώντας στο πλαίσιο της ξενάγησης της Στοιχειωμένης Σπηλιάς Λόκπορτ, αλλά και συμμετέχοντας σε κυνήγια φαντασμάτων.

«Η στοιχειωμένη ξενάγηση παρουσιάζει την υπερφυσική πλευρά της περιοχής», λέει η Νιούμαν.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024