Ένα σχετικά εύκολο απόγευμα είχε στην Αυστρία ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος και επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-7, 2-6) του Ντένις Νόβακ και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του τουρνουά που διεξάγεται στην πόλη της Βιέννης.

Ο Έλληνας τενίστας βρήκε αντίσταση από τον Αυστριακό μόνο στο πρώτο σετ, το οποίο οδηγήθηκε στο τάιμ μπρέικ, όμως η συνέχεια ήταν ένας δικός του μονόλογος, φτάνοντας άνετα στο 2-0. Έτσι πήρε την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς για μια θέση στα προημιτελικά.

Διαβάστε επίσης: Απαράδεκτο ξέσπασμα Τσιτσιπά στον πατέρα του: «Είσαι μ@λ@κ@ς, φύγε» (vid)

Το πρώτο σετ ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τους δύο τενίστες να κρατούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα σερβίς τους στα έξι γκέιμ. Ο Νόβακ βρήκε τον τρόπο να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά και να προηγηθεί με 4-3, όμως ο Στέφανος ήταν ψύχραιμός και αμέσως μετά με δικό του μπρέικ έφερε την ισοπαλία στο 4-4.

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι με το 6-6 να έρχεται αναπόφευκτα και τους δύο αντιπάλους να οδηγούνται στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Έλληνας αθλητής έδειξε την κλάση του και προηγήθηκε γρήγορα με 5-1, πράγμα που του έδωσε την ευκαιρία να φτάσει άνετα στο 7-2 και να κάνει το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ όλα ήταν αλλιώς. Ο Τσιτσιπάς άρχισε με το… καλημέρα με μπρέικ, ενώ έσπασε για άλλη μία φορά το σερβίς του αντιπάλου του για το 4-1. Το υπόλοιπο του παιχνιδιού απέκτησε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Στέφανο να το ελέγχει πλήρως και να φτάσει με άνεση στο 6-2, που του έδωσε τη νίκη, αλλά και τη δυνατότητα να συνεχίσει στο τουρνουά της Βιέννης.