Υπέροχη και λαχταριστή συκόπιτα
Το σύκο είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο και μπορείτε να φτιάξετε πολλά γλυκά αλλά και μαρμελάδες
Η συκόπιτα είναι ένα γλυκό με πολύ λεπτή γεύση που συνδυάζει την γλυκύτητα αυτών των φρούτων με μια νόστιμη κρέμα και το αδιαμφισβήτητο άρωμα κανέλας. Το αποτέλεσμα είναι μια λεπτή και πολύ ισορροπημένη γεύση που πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε. Ιδού λοιπόν η συνταγή για τη συκόπιτα.
Διαβάστε επίσης: Στήθος κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος

Υλικά
Για τη ζύμη
250 γραμμάρια αλεύρι 00
120 γρ βούτυρο
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 πρέζα μαγειρική σόδα
Για την κρέμα
250 ml γάλα
50 γραμμάρια ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
25 γραμμάρια αλεύρι 00
Φλούδα λεμονιού
10 σύκα
Kανέλα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας την κρέμα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και τέλος το γάλα.
Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη φλούδα λεμονιού και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Όταν πήξει η κρέμα την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Έπειτα ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνοντας γρήγορα. Πλάθουμε τη ζύμη και την κάνουμε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο.

Μετά από αυτό το διάστημα, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο καρβέλια, το ένα λίγο μεγαλύτερο. Ανοίγουμε το μεγαλύτερο με έναν πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Λαδώνουμε τη φόρμα και την καλύπτουμε με τη ζύμη, στη συνέχεια γεμίζουμε με την κρέμα και ισιώνουμε.
Πλένουμε τα σύκα και τα στεγνώνουμε. Τα ξεφλουδίζουμε, τα ανοίγουμε και τα μοιράζουμε στην επιφάνεια της τάρτας προσθέτοντας λίγη κανέλα από πάνω.
Καλύπτουμε με τη δεύτερη στρώση ζύμης και αφαιρούμε τα περιττά μέρη. Κάνουμε μερικές τομές στην επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει η ζύμη κατά το μαγείρεμα.
Ύστερα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Η τάρτα με σύκο σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442