
Νέα απάτη στην Κρήτη: Πώς μια 66χρονη έχασε 19.000 ευρώ
Δέχθηκε στο κινητό της τηλέφωνο ένα γραπτό μήνυμα που παρέπεμπε στο e-banking της τράπεζας όπου διατηρεί τον λογαριασμό της
Από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε 19.000 ευρώ μια 66χρονη γυναίκα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για το τελευταίο θύμα απάτης μέσω διαδικτύου στην Κρήτη.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, όταν η γυναίκα κατάλαβε πως τα χρήματα είχαν κάνει φτερά από τον λογαριασμό της, κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές.
Σύμφωνα με την ίδια, δέχθηκε στο κινητό της τηλέφωνο ένα γραπτό μήνυμα που παρέπεμπε στο e-banking της τράπεζας όπου διατηρεί τον λογαριασμό της. Πιστεύοντας ότι το μήνυμα ήταν όντως από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, η 66χρονη πάτησε τον ενεργό σύνδεσμο που της είχε επισυναφθεί, παραχωρώντας έτσι στους επιτήδειους πρόσβαση τόσο στο κινητό της όσο και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της.
Το αποτέλεσμα ήταν οι άγνωστοι δράστες ανενόχλητοι να πραγματοποιήσουν τρεις διαφορετικές συναλλαγές και να αποσπάσουν από το ανυποψίαστο θύμα τους το ποσό των 19.000 ευρώ.
- Κόβεται το σεξ; Όλο και περισσότερες influencers απαντούν «ναι» με σιγουριά
- Η Gez Z ανακάλυψε τη λύση για το στρες;
- Η Βρετανία ζει ένα déjà vu – Η κυβέρνηση των Εργατικών μετατρέπεται σε κυβέρνηση των Τόρις
- Ποιά είναι τα δεδομένα των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ
- Τραπεζικές χρεώσεις: Τι σημαίνει η απόφαση για το «χαράτσι» στους λογαριασμούς
- Μήπως η τεχνητή νοημοσύνη σου «τηγανίζει» το μυαλό; Το φαινόμενο AI Brain Fry που βιώνουν οι εργαζόμενοι







