Θεσσαλονίκη: Κορυφώνεται το απόγευμα με την παρέλαση υπερηφάνειας
Απόψε η παρέλαση υπερηφάνειας του Thessaloniki Pride στο κέντρο της πόλης
Με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 10ου Thessaloniki Pride, που ξεκίνησε τη Δευτέρα και διοργάνωσε συζητήσεις, εκθέσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, μουσική και προβολές.
Το φετινό επετειακό Pride είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση και έχει κεντρικό σύνθημα «Μάθημα αποδοχής». Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «μεσούντος του Ιουνίου, του μήνα ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας, το Thessaloniki Pride καλεί για άλλη μια χρονιά όλη την πόλη και τους επισκέπτες της να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή αγάπης και συμπερίληψης».
«Το Thessaloniki Pride βάζει ακόμα ένα στοίχημα με τον εαυτό του για ένα ακόμα πιο μαζικό, συμμετοχικό και πολυποίκιλο φεστιβάλ, με ορίζοντα το 2024, έτος κατά το οποίο η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το EuroPride» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η σημερινή πορεία έρχεται μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη γιορτή περηφάνιας και διεκδίκησης του Athens Pride στην πρωτεύουσα της χώρας, όπου έλαβε χώρα η πολύχρωμη πορεία με περισσότερους από 20.000 ανθρώπους από διαφορετικές γενιές, σεξουαλικούς προσανατολισμούς και ταυτότητες φύλου.
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμπλέκει και τη Λευκορωσία στον πόλεμο με τη Ρωσία
- The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε κιθαρίστας και κιμπορντίστας του συγκροτήματος
- Η Ουκρανία σε συναγερμό – Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχεται το Κίεβο
- Υεμένη: Εκκληση από ΗΠΑ για αυτοσυγκράτηση – Απέφυγαν να πάρουν θέση

