Βρετανία: Η πόλη Ουίτμπι έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ συνάθροισης… βαμπίρ
Ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ εκδόθηκε το 1897 και η πόλη αυτή, στο Βόρειο Γιορκσάιρ, αποτέλεσε το φόντο για το γοτθικό μυθιστόρημά του.
Το παγκόσμιο ρεκόρ συνάθροισης… βαμπίρ καταρρίφθηκε στο Ουίτμπι της Βρετανίας, 125 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ.
Το Ουίτμπι είναι η κωμόπολη της βορειοανατολικής Αγγλίας που ενέπνευσε τον Ιρλανδό συγγραφέα να γράψει το μυθιστόρημά του, το οποίο έμελε να γίνει κλασικό.
«Μόλις σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συνάθροιση ανθρώπων μεταμφιεσμένων σε βαμπίρ, με 1.369 βαμπίρ!», ανέφερε το English Heritage, ο βρετανικός οργανισμός που διαχειρίζεται το – ερειπωμένο πλέον – Αββαείο του Ουίτμπι.
Οι επίσημοι ενδυματολογικοί κανόνες ήταν σαφείς και πολύ… αυστηροί.
Οι συμμετέχοντες έπρεπε οπωσδήποτε να φορούν μαύρα παπούτσια, μαύρο παντελόνι ή φουστάνι, μαύρη κάπα και ψεύτικα, μυτερά δόντια.
Το προηγούμενο ρεκόρ, με 1.039 βαμπίρ, το κατείχε η κωμόπολη Ντόσγουελ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ εκδόθηκε το 1897 και έκτοτε έχει εμπνεύσει πάμπολλες κινηματογραφικές ταινίες.
Ο συγγραφέας είχε επισκεφθεί το Γουίτμπι το 1890 και η πόλη αυτή, στο Βόρειο Γιορκσάιρ, αποτέλεσε το φόντο για το γοτθικό μυθιστόρημά του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά – Πού θα βρέξει
- Πώς σώζεται η περιουσία σας αποφεύγοντας τα δικαστήρια
- Μαρκ Ράφαλο VS Τζέιμς Κάμερον: Άν το deal της Netflix το έκλεινε η Paramount θα είχατε πρόβλημα με τα μονοπώλια;
- Η επιστήμη ξέρει το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο
- Τέμπη: Μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα – Σε πλήρη ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα ασφαλείας
- Η Μπρίτανι Μπράουερ υποστηρίζει ότι το νέο ντοκιμαντέρ για το American Next Top Model είναι «τραυματικό»





