Το στοίχημα και η επιτυχία είναι δύο πράγματα που συνδέονται, όμως εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες που καλείται ο εκάστοτε παίκτης να έχει κατά νου, προτού τοποθετήσει τα πονταρίσματά του. Ειδικά τώρα που πλησιάζει ο τελικός του Champions League και όλοι ψάχνουν για Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης Προγνωστικά, το άρθρο αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πως το στοίχημα δεν είναι… επιστήμη.

Ένας από τους σημαντικότερους είναι η στρατηγική. Η σωστή τακτική μπορεί να αποφέρει κέρδος στον παίκτη, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχει ο καθένας τη δική του στρατηγική. Ένας δεύτερος είναι οι αποδόσεις που προσφέρονται και το σωστό διάβασμα αυτών.

Οι έμπειροι παίκτες στοιχήματος λαμβάνουν υπόψη τους την «αξία» που έχει ένα ποντάρισμα. Δεν ποντάρουν στα «τυφλά», αλλά μελετούν τα δεδομένα για να δουν αν αξίζει να στοιχηματίσουν σε κάποιον αγώνα ή όχι. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι οι στοιχηματικές πλατφόρμες επιλέγουν πολύ προσεκτικά τις αποδόσεις των αγώνων.

Είθισται, τα εντός έδρας παιχνίδια των φαβορί να προσφέρονται συνήθως σε τιμές από 1,05 έως 1,50. Τις περισσότερες φορές το αρχικό κεφάλαιο αυξάνεται κατά 2%-3% στο τέλος των πρωταθλημάτων, αν ποντάρουμε συνεχώς σε αυτά τα φαβορί.

Είναι πιθανό, ακόμα και μια απόδοση κάτω του 1.20, να συνιστά «value bet«. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να είμαστε απόλυτοι, γύρω από τον τρόπο που παίζουμε στοίχημα. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στη μελέτη του κουπονιού.

Το σημαντικό είναι να μην είμαστε προκατειλημμένοι με κανένα σημείο, ανεξαρτήτως απόδοσης, και να ερευνούμε διεξοδικά κάθε πιθανή επιλογή. Θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρέπει να αμελούμε τα φαβορί καθώς στην πλειοψηφία των παιχνιδιών τους επιβεβαιώνονται.

Το στοίχημα εξαρτάται από τις μεταβλητές που είναι οι ομάδες καθώς και τις αποδόσεις. Φυσικά και τα μεγάλα φαβορί αξίζουν σε πολλές περιπτώσεις το ποντάρισμά μας αρκεί αυτό να μην είναι χωρίς μελέτη των δεδομένων.

Θέλει μελέτη ακόμη και στο ποντάρισμα των μεγάλων φαβορί. Πρέπει πρωτίστως να ενημερωθούμε για την ειδησεογραφία. Απουσίες παικτών, βαθμολογικό ενδιαφέρον, παράδοση, το ταξίδι της εκάστοτε ομάδας, τα επόμενα ματς και κατά πόσο είναι σημαντικά για τους στόχους της, τις ενδεχόμενες αλλαγές στην ενδεκάδα ή το σύστημα.

Αφού μελετήσουμε όλα τα παραπάνω, επιλέγουμε πονταρίσματα ακόμα και σε μικρές αποδόσεις. Στοιχηματικά, υπάρχει αξία στα φαβορί, αλλά όπως ισχύει σε όλα, δεν πρέπει να γίνεται στα «τυφλά».

Εκτός από τη μελέτη των αποδόσεων υπάρχει και η τακτική που χρησιμοποιούν αρκετοί αναφορικά με την τοποθέτηση στοιχημάτων με χρονικά όρια. Γίνεται… παιχνίδι με το ρολόι, με άλλα λόγια.

Πώς γίνεται αυτό; Είναι απλό. Χωρίζετε το κουπόνι σε ζώνες σύμφωνα με την έναρξη των αγώνων. Για παράδειγμα από τις 14:00 ως τις 17:00. Από τις 17:30 μέχρι τις 17:30 κ.ο.κ. Αυτό επαφίεται στη δική σας βούληση αλλά και στο πρόγραμμα που υπάρχει διαθέσιμο.

Φυσικά, λόγω του μεγαλύτερου σε αγώνες κουπονιού το Σαββατοκύριακο, είναι πιο εύκολος ο διαχωρισμός σε ζώνες, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ποικιλία και στις καθημερινές. Αφού το κάνετε αυτό, αρχίζετε μελετάτε τα παιχνίδια, ή συνδυάζετε κάποιες από τις παραπάνω τακτικές στο ποντάρισμα με την ώρα.

Το παιχνίδι με την ώρα είναι πιο πολύ κοντά στην καταστροφή, παρά στην τακτική. Παίζοντας σε διαρκή ροή δεν έχετε τον χρόνο να πάρετε καθαρές αποφάσεις, να ξεκουραστείτε, να ηρεμήσετε. Αν δεν έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στην εγκράτειά σας και προσήλωση στο πλάνο που θα ορίσετε, καλύτερα αφήστε το ρολόι στην άκρη.

Τα πλεονεκτήματα της εν λόγω τακτικής, είναι ότι υπάρχει συνεχής διαθεσιμότητα εντός της ημέρας. Επίσης, μπορείτε να καλύψετε άμεσα προηγούμενες απώλειες. Ακόμη, σας δίνεται η ευκαιρία να μάθετε και να ασχοληθείτε με λίγκες που μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε. Τέλος, αν εφαρμόσετε σωστά το πλάνο σας βοηθά να τελειώσετε τη μέρα με έναν συγκεκριμένο τρόπο δίχως να παρεκκλίνετε.

Στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνονται ότι η διαρκής ροή ενδέχεται να σας παρασύρει. Συνήθως η διάρκεια τρώει τον παίκτη. Αν δεν αποφασίσετε από πριν σε ποιες ζώνες (χρονικές) θα παίξετε, τότε μπορεί εύκολα να χάσετε απόλυτα τον έλεγχο. Επίσης, ενδέχεται να σας εξαναγκάσει να ποντάρετε κάπου, ακόμη κι όταν σε μία ζώνη δεν βρίσκετε κάποιο δυνατό σημείο. Τέλος, μπορεί να σας βάλει εύκολα στο κυνήγι των χαμένων. Αν ηττηθείτε με άσχημο τρόπο σε ένα προηγούμενο στοίχημα, ενδέχεται στην επόμενη ζώνη να αφήσετε στην άκρη το πλάνο σας και να ποντάρετε περισσότερα από αυτά που στην αρχή είχατε προγραμματίσει.

Όποια τακτική κι αν επιλέξει ο κάθε παίκτης που ασχολείται με το στοίχημα, είτε είναι ερασιτέχνης και κάνει τα πρώτα του βήματα είτε επαγγελματίας με εμπειρία, υπάρχουν τα παραπάνω δεδομένα που οφείλει να έχει μελετήσει.