Διάσωση 20 μεταναστών ανοιχτά της Ρόδου
Πέντε μετανάστες περισυνέλλεξε το Λιμενικό Σώμα από τη θάλασσα - Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.
Συναγερμός σήμανε σήμερα στη Ρόδο, όταν το Κεντρικό Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε από δύο πλοία για την ύπαρξη σκάφους στη θάλασσα με μετανάστες.
Όπως ανέφεραν οι ναυτικοί, εντόπισαν μια φουσκωτή βάρκα με 5 επιβαίνοντες που βρισκόταν σε δύσκολη θέση, στη θαλάσσια περιοχή «Κολύμπια» ανατολικά της Ρόδου.
Άμεσα, ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συμμετοχή δύο περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.
Έπειτα από λίγη ώρα, το πλοίο «Discovery» περισυνέλλεξε τα πέντε άτομα που βρίσκονταν στην θάλασσα και στη συνέχεια, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από εθελόντριες νοσηλεύτριες που βρίσκονταν επί του σκάφους.
Στη συνέχεια, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού περισυνέλλεξε 15 άτομα από την φουσκωτή λέμβο.
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Ακαντιάς της Ρόδου, ενώ τρία άτομα διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και αποχώρησαν.
Από το περιστατικό δεν υπάρχουν αγνοούμενοι, ενώ προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.
- Αλί Χαμενεΐ: Ο λάτρης του Τολστόι και του Στάινμπεκ που έγινε αγιατολάχ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση





