Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ 0-1: Μεγάλη Νότιγχαμ, τρόμαξε τη Λίβερπουλ – Ο… Τσιμίκας έδωσε την πρόκριση στους «reds»
Σε ένα ματς από τα παλιά, η Νότιγχαμ πάλεψε, έβαλε πολύ δύσκολα στη Λίβερπουλ η οποία όμως χάρη σε ένα γκολ του Ζότα από ασίστ του Τσιμίκα πήρε τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση για τα ημιτελικά του FA Cup όπου την περιμένει η Σίτι.
Ντέρμπι από τα παλιά στο «City Ground», με σπουδαία Νότιγχαμ και νικήτρια τη Λίβερπουλ! 33 χρόνια μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο, όπου 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (για να τους τιμήσει η Νότιγχαμ άφησε 97 καθίσματα κενά στις κερκίδες), οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα μεγάλο ντέρμπι, το οποίο έκρινε το γκολ του Ζότα στο 78′, από ασίστ του εξαιρετικού Τσιμίκα με το δεξί.
Υπό το βλέμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, οι παίκτες του Στίβ Κούπερ κοίταξαν στα μάτια την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, είχαν τις στιγμές τους για να πάρουν την πρόκριση, αλλά έπεσαν στο φινάλε με το κεφάλι ψηλά.
Από το ξεκίνημα του ματς φάνηκε ότι η Νότιγχαμ θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Οι γηπεδούχοι περιμέναν μεν τη Λίβερπουλ πίσω από το κέντρο, αλλά σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν να φανούν απειλητικοί στην κόντρα. Στο 9′ ο Λόλεϊ με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω και στο 13′ το ωραίο σουτ του Τσιμίκα πέρασε επίσης λίγο άουτ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χόρβατ με δύο επεμβάσεις σε σουτ των Γκόμες και Φιρμίνο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς κάτι ιδιαίτερο.
Και στο δεύτερο μέρος η Νότιγχαμ μπήκε δυνατά και στο 49′ από λάθος της άμυνας της Λίβερπουλ η μπάλα έφτασε στον Ντέιβις που έκανε κακό τελείωμα. Εκεί που κρίθηκαν όλα ήταν στο δίλεπτο 76′-78′ όπου ο Τσινκερνάγκελ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-0 κι αφού την έχασε, ήρθε η τιμωρία από τον Ζότα.
Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα με το δεξί, ο Ζότα με προβολή έκανε το 0-1. Η φάση ήταν οριακή, αλλά μετά από εξέταση και του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά. Στο 85′ η Νότιγχαμ ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Άλισον στον Γέιτς, με διαιτητή και VAR όμως να μην βλέπουν παράβαση.
Το δυναμικό stretching χαρακτηρίζεται από συνεχή ροή κίνησης, σε αντίθεση με τις στατικές διατάσεις που είναι πιο πιθανό να γίνουν στο τέλος μιας προπόνησης.
Άλμα για την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία έκανε ο Ηρακλής, κερδίζοντας στην πρεμιέρα των Play Off του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2 τον Αστέρα Τρίπολης Β’.
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ηρακλή εκτός έδρας με 95-70 για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan GBL. «Ρεσιτάλ» του Εβάν Φουρνιέ, που ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Ερυθρόλευκους και τελείωσε το ματς με 32 πόντους.
Μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα Γυναικών πέτυχε ο Ολυμπιακός, καθώς με 30 ασίστ, πρώτη σκόρερ τη Τζόνσον και ακόμη τέσσερις διψήφιες, νίκησε εύκολα τον Αμύντα με 92-57.