Μπούλαρντ – Fed: Χρειάζονται άλλες 12 αυξήσεις επιτοκίων
Το γεράκι της FOMC θεωρεί ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν στο 3% φέτος
H κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια ισοδύναμα, τουλάχιστον 12 φορές φέτος, προκειμένου να πείσει ότι επιθυμεί να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, εκτίμησε ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ένας εκ των γερακιών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Ο Μπούλαρντ, ο μόνος που διεφώνησε στην τελευταία συνεδρίαση της Fed, είπε ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν πάνω από το 3% προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.
«Αυτό θα προσάρμοζε γρήγορα το επιτόκιο πολιτικής σε ένα πιο κατάλληλο επίπεδο για τις τρέχουσες συνθήκες», είπε.
Μετά τη διήμερη συνεδρίασή της, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς την Τετάρτη ανακοίνωση αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ιστορικά την τυπική αύξηση με την οποία κινείται η FOMC. Οι συνοδευτικές οικονομικές προβλέψεις έδειξαν μια πορεία φέτος που θα ισοδυναμούσε με άλλες έξι αυξήσεις επιτοκίων, διαμορφώνονται το επιτόκια στο 1,75%.
Διαβάστε επίσης «Μειώστε τη ζήτηση πετρελαίου»: SOS από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας προς τις κυβερνήσεις
Διαβάστε επίσης Ανίλ Σόνι: Η εμβολιαστική αδικία κοστίζει πολλά τρισ. δολάρια
Ο Μπούλαρντ ήταν το μόνο μέλος της FOMC που καταψήφισε την απόφαση αυτή, δηλώνοντας ότι θα προτιμούσε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Πρόσθεσε ότι η Fed θα έπρεπε επίσης να είχε ξεκινήσει τη διαδικασία μείωσης των σχεδόν 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ομόλογα που έχει συσσωρεύσει τα τελευταία 14 χρόνια.
Στη δήλωσή του την Παρασκευή , ο Μπούλαρντ είπε ότι ο πληθωρισμός βλάπτει τους ανθρώπους που η Fed προσπαθεί να βοηθήσει περισσότερο, δηλαδή αυτούς που βρίσκονται στα χαμηλότερα σκαλοπάτια της οικονομικής κλίμακας.
Πηγή ΟΤ
- Στο φαρμακείο της γειτονιάς αναζητούν όλα τα ακριβά φάρμακα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις
- Ένοπλες δυνάμεις – Οι χώρες με τις μεγαλύτερες δαπάνες και η θέση της Ελλάδας
- Συνταγή: Αρωματική ντοματόσουπα
- Σεισμός 3,7 Ρίχτερ κοντά στο Καρπενήσι
- Ισχυρό ενδιαφέρον για το Εξοικονομώ: Πού καταγράφεται η μεγαλύτερη συμμετοχή
- Μπορεί ένα κομπλιμέντο να σου «φτιάξει» τη μέρα;
- Επιμένει η κακοκαιρία και το Σάββατο: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές καταιγίδες, βροχές και στην Αττική
- Τραμπ: Η Κούβα είναι πλέον ένα αποτυχημένο έθνος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442