Η απάντηση των Harrods ήρθε μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ ότι η ρωσική βότκα παραμένει διαθέσιμη σε ορισμένα μεγάλα πολυκαταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου

Τα Harrods παραδέχτηκαν ότι η πανάκριβη ρωσική βότκα Beluga πωλήθηκε «κατά λάθος» σε έναν πελάτη, «δικαιώνοντας» τις ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο σχετικά με το κατά πόσο τηρούνται από κάποια πολυκαταστήματα οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Τα Harrods επέμειναν στην εξήγηση ότι η διάθεση και πώληση της ρωσικής βότκας έγινε «κατά λάθος», αφότου δέχθηκε πυρά στο κοινοβούλιο για την προσέγγισή της στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Μόσχας. Πρόσθεσε πάντως ότι το απόθεμα βότκας Beluga που είχε, αφαιρέθηκε από τα σημεία πώλησης και διατηρήθηκε σε αποθήκη πριν μεταφερθεί εκτός των χώρων του πολυκαταστήματος.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι συνέβη ένα «λάθος» κατά την πραγματοποίηση μιας πώλησης μετά από απαίτηση ενός πελάτη, προσθέτοντας ωστόσο ότι τηρεί τις κυρώσεις που περιγράφονται από τη βρετανική κυβέρνηση.

Η απάντηση των Harrods ήρθε μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ ότι η ρωσική βότκα παραμένει διαθέσιμη σε ορισμένα μεγάλα πολυκαταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, κατηγορώντας παράλληλα τις εταιρείες που συνεχίζουν τη διάθεση ρωσικών προϊόντων ότι δεν τηρούν όσα προβλέπονται σχετικά με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.

Ο πρώην υπουργός είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι φιάλες βότκας Beluga είναι διαθέσιμες «κάτω από τον πάγκο» στα Harrods ενώ είναι «στα ράφια» του Selfridges.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr