Γλωσσοδέτες για τους ξένους οι λέξεις «Ομικρον» και Τσιτσιπάς
Ανάμεσα στις πιο δύσκολες να προφερθούν λέξεις, στο εξωτερικό είναι και κάποιες ελληνικές. Όπως το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά που πολλές φορές αποκαλούν Τσιτσίπα
Έρευνα που διεξήχθη από την αμερικανική εταιρεία υποτιτλισμού, Captioning Room, μάς «μαρτυρά» ποιες λέξεις αποτέλεσαν σημαντική «πρόκληση» για όσους ήθελαν να τις προφέρουν σωστά, τη φετινή χρονιά.
Σύμφωνα με το BBC, τα πρωτεία κατέχει η ελληνική λέξη Όμικρον, ονομασία της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, με τους αγγλόφωνους να την προφέρουν «Όμικραν» ή «’Αμακραν», αναλόγως του εάν βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία ή την Αμερική, ενώ μία ακόμη δύσκολη λέξη στην προφορά της είναι το επίθετο της Billie Eillish, το οποίο κανονικά θα πρέπει να προφέρεται Άιλις, με πολλούς να μην ξέρουν πώς να το πουν, χαρίζοντάς μας πολλές στιγμές γέλιου.
- Διαβάστε επίσης: Οι New York Times ψάχνουν πώς προφέρεται η λέξη «Όμικρον»
Άλλες προσθήκες στη λίστα των λέξεων
Ακόμη μία λέξη που οι πολίτες προέφεραν λάθος είναι το όνομα του Έλληνα τενίστα, Στέφανου Τσιτσιπά .
Δυσκολίες, ακόμη, αντιμετώπισαν στην προφορά του κρυπτονομίσματος, Dogecoin, το οποίο προφέρεται «Ντότζκoιν» και του πλοίου που μπλόκαρε τη Διώρυγα του Σουέζ, Ever Given («Έβερ Γκίβεν»), το οποίο, συχνά, προφερόταν λανθασμένα ως «Έβεργκριν», καθώς το μπέρδευαν με το όνομα της εταιρείας, Evergreen, το όνομα της οποίας ήταν γραμμένο ακριβώς δίπλα στην ονομασία του πλοίου.
Δεδομένου του ότι οι «γλώσσες είναι ζωντανές» το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς αυτές «οι λέξεις που προφέρονται λάθος καταλήγουν, εν τέλει, να χρησιμοποιούνται συχνά στην καθομιλουμένη, ενώ, παρατηρείται, συνήθως, οι λέξεις αυτές αποτελούν δάνεια από άλλες γλώσσες», όπως αναφέρει και ο Έστεμπαν Τούμα, καθηγητής ξένων γλωσσών στην εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών, Babbel.
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
- Πώς ο χιονάνθρωπος έγινε είδος υπο εξαφάνιση
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)






















![Γιγαντιαίος χιονάνθρωπος καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Harbin Ice Snow World στην Κίνα – Δείτε πως φτιάχτηκε [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/snowman2-315x220.jpg)

![Η βροχή βάφτηκε κόκκινη στο Ορμούζ του Ιράν – Εντυπωσιακές εικόνες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blood-rain2-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442