Μια ιταλική βίλα με οροφογραφία του Καραβάτζιο θα δημοπρατηθεί σε τιμή που «ζαλίζει»
«Αγόρασε ένα Καραβάτζιο, μαζί με ένα σπίτι », αυτό είναι που λέμε προσφορά 2 σε 1
Ο Michelangelo Merisi di Caravaggio, γνωστός ως Καραβάτζιο ένας διαβόητος εγκληματίας που ήταν γνωστό ότι συνδέθηκε με το riff raff της Ρώμης, ήταν επίσης ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 15ου αιώνα. Οι πίνακές του φημίζονται για τον έντονο, χωρίς λογοκρισία ρεαλισμό τους – και, σήμερα, κοσμούν πολλά περίοπτα μουσεία και πωλούνται για εκατομμύρια ευρώ.
Η μοναδική οροφογραφία, με την υπογραφή του, που είναι γνωστό ότι υπάρχει βρίσκεται μέσα σε μια ιταλική βίλα του 16ου αιώνα, θα δημοπρατηθεί τον Ιανουάριο.
View this post on Instagram
Η παρουσία του έχει ανεβάσει πολλές φορές τη ζητούμενη τιμή του ακινήτου. Η Villa Aurora μπορεί να μην έχει πισίνες, απρόσκοπτη θέα ή μεγάλο κήπο, αλλά όταν βγει σε δημοπρασία, η προσφορά θα ξεκινήσει από 471 εκατομμύρια ευρώ.
Το εν λόγω έργο είναι κρυμμένο σε ένα μικρό δωμάτιο στον πρώτο όροφο. «Ας πούμε ότι αγοράζετε ένα Καραβάτζιο μαζί με ένα σπίτι», είπε στους Times η πριγκίπισσα Rita Boncompagni Ludovisi, η ιδιοκτήτρια.
Η μοναδική οροφογραφία, με τον Δία, τον Ποσειδώνα και τον Πλάτωνα αποτιμάται στα 310 εκατομμύρια ευρώ και μαζί του, η Villa Aurora φαίνεται ότι θα κατακτήσει μια θέση στα βιβλία ρεκόρ.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Όμως, ο Καραβάτζιο δεν είναι το μοναδικό έργο τέχνης στη βίλα. Ένα άγαλμα του Πάνα, που αποδίδεται στον Μιχαήλ Άγγελο, υποδέχεται τους επισκέπτες στο δρόμο και στην είσοδο κυριαρχεί μια τεράστια οροφογραφία του Guercino, ενός άλλου καλλιτέχνη του μπαρόκ.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Ο Μπιλ Γκέιτς και ένας σεΐχης προσπάθησαν στο παρελθόν να αγοράσουν το ακίνητο, αλλά μόλις τώρα η πριγκίπισσα, 71 ετών, αναγκάζεται να το πουλήσει. Είπε στους Times: «Ελπίζω όποιος αγοράσει αυτό το σπίτι να το αγαπήσει όσο κι εγώ.» Φέρεται ότι ανέλαβε τη διαχείρισή του μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Nicolò Boncompagni Ludovisi, το 2018. Ελπίζεται ότι η πώληση θα φέρει ένα οριστικό τέλος στην παρατεταμένη νομική διαμάχη με τους γιους του πρίγκιπα από προηγούμενο γάμο.
View this post on Instagram
Η βίλα χτίστηκε ως κυνηγετικό καταφύγιο το 1570 και αργότερα πουλήθηκε σε έναν καρδινάλιο που προσέλαβε τον Καραβάτζιο το 1597 για να διακοσμήσει το δωμάτιο που χρησιμοποιούσε για πειράματα αλχημείας. Δύο δεκαετίες μετά, οι Ludovisis αγόρασαν το ακίνητο και από τότε είναι στην οικογένεια.
- Ευαγγελία Συριοπούλου: Η μητρότητα, η δουλειά κι ένας ρόλος που αλλάζει τις ισορροπίες
- Χωρίς Άλισον η Λίβερπουλ στους προημιτελικούς με την Παρί
- Η Tudor απογειώνεται με τους Flying Bulls
- Εντυπωσιακές εικόνες από την Τήνο: Η κακοκαιρία «μετέτρεψε» τη θάλασσα σε καφέ μέσα σε λίγα λεπτά
- ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη η προθεσμία για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων
- Νέα σενάρια για Ολυμπιακό και Ρόντεν (vids)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή τα διαβιβασιστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις νέες δικογραφίες
- Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ ΔΑΟΕ και JTI Hellas
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442