Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Marmelada Concept: Είναι νέο, είναι ωραίο, είναι υγιεινό και είναι στην Καλλιθέα

Marmelada Concept: Είναι νέο, είναι ωραίο, είναι υγιεινό και είναι στην Καλλιθέα

To Marmelada Concept είναι ο καλύτερος λόγος να κατέβεις στην Καλλιθέα

Όταν οι φίλοι σου ανοίγουν ένα μαγαζί είναι σίγουρο ότι θα το συμπαθήσεις. Όμως δεν μπορείς να ξέρεις από την αρχή αν θα συμφωνείς με π.χ. με την αισθητική του ή αν θα ταιριάξεις με τον κόσμο που θα το επισκέπτεται, αλλά είναι βέβαιο ότι συμμερίζεσαι την χαρά και την ανυπομονησία των δικών σου ανθρώπων.

Το  ζήτημα είναι όμως μπορεί να γίνει το στέκι σου;

Είναι βέβαιο ότι θα πας και θα ξαναπάς, αν όχι από υποχρέωση τουλάχιστον για να στηρίξεις μια ωραία καινούργια προσπάθεια.

Στο Marmelada Concept δεν ίσχυσε τίποτα από τα παραπάνω. Γιατί από την πρώτη φορά που πήγα το λάτρεψα. Και όχι επειδή ήταν εκεί ο Ανδρέας, ο Νίκος, ο Νίκολας, ο Δημήτρης και ο Γιώργος, αλλά επειδή βρήκα πολύ ωραία την ιδέα, που κρύβεται από πίσω, αλλά ακόμα πιο ωραία την εκτέλεση της.

Ένα μαγαζί εκτός κέντρο που βασίζεται σε ελληνικά προϊόντα. Αυτή ήταν η αρχική σκέψη των πέντε κολλητών φίλων που έχουν μάθει να δουλεύουν πολύ καλά μαζί και αυτό βγαίνει και… στα τραπεζάκια έξω (όσο κλισέ και αν ακούγεται).

Αν και στην αρχή το εγχείρημα έμοιαζε πολύ απαιτητικό η παρέα τα κατάφερε. Κυρίως ελληνικά προϊόντα; Δηλαδή κυρίως ελληνικά ποτά; Μα πως γίνεται αυτό στην εποχή της αφθονίας; Και όμως γίνεται…

Αυτή είναι και κατά τη γνώμη μου η επιτυχία της «Μαρμελάδας». Έχει ένα πολύ συγκεκριμένο concept και το υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο μαγαζί δεν θα βρει τις μάρκες των ποτών που έχεις συνηθίσει να πίνεις, αλλά το Marmelada Concept έχει ένα παλαιωμένο ελληνικό τσίπουρο τόσο καλό που θα ξεχάσεις αμέσως τι έπινες μέχρι χθες.

Οι πέντε κολλητοί και συμμαθητές από το Δημοτικό δεν άνοιξαν ένα μαγαζί, απλώς για να επισφραγίσουν την χημεία τους, αλλά είχαν ένα κοινό όραμα που μεταφράστηκε επιτυχώς στην περιοχή και στις παρέες που επιστρέφουν. Λίγα μέτρα μακριά είναι και ο χώρος crosffit που διατηρούν και έχουν μάθει ήδη να συνεργάζονται άψογα, ξέρουν πως το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται πάντα στην ομάδα. Ήθελαν, λοιπόν, ένα χώρο που θα μπορούσε να στηρίξει την φιλοσοφία τους. Υγιεινό φαγητό από νωρίς το πρωί, καφέ, ροφήματα και ποτά. Όλα εξαιρετικής ποιότητα, και όλα από μικρούς έλληνες παραγωγούς. Μοναδική εξαίρεση ελάχιστα προϊόντα που δεν παράγονται καθόλου στην Ελλάδα.

Αντί για ένα κατάλογο με δεκάδες επιλογές, ένα μενού με συγκεκριμένη οπτική που οι άνθρωποι του μαγαζιού μπορούν να σου εξηγήσουν με κάθε λεπτομέρεια. Πιάτα αλλά και κοκτέιλ με εκλεπτυσμένες γεύσεις, ικανά να σε ικανοποιήσουν.

Το περίφημο πια τζιν από την Καλαμάτα, η τεκίλα από την Αμοργό, το παλαιωμένο τσίπουρο από τα Τρίκαλα και το λικέρ από την Κεφαλλονιά έχουν περίοπτη θέση στον κατάλογο και όχι άδικα.

Όλα αυτά μαζί με την καλύτερη πίτσα που έχουμε φάει σε all day χώρo, burger με παναρισμένο κοτόπουλο αλλά και μοσχαρίσιο μπιφτέκι και ένα cheesecake που αν δοκιμάσεις δεν θα μπορέσεις ποτέ ξανά να του αντισταθείς.

Όπως αναφέρει στο in.gr ο σεφ του Marmelada Concept, Άλεξ Ανδρικόπουλος, το μυστικό βρίσκεται «στην προσεκτικά επιλεγμένη, καλή πρώτη ύλη, και στον απλό τρόπο μαγειρέματος. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα εγχώρια υλικά χωρίς να κάνουμε υπερβολές», υπογραμμίζει. Την ίδια στιγμή, προσθέτει ότι «παρασκευάζουμε μόνοι μας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προϊόντα μας, όπως τη ζύμη της πίτσας, το ψωμί στο burger, τη μαρμελάδα, τη μαγιονέζα. Με τέσσερα υλικά, αβγό, λεμόνι, λάδι και μουστάρδα, παίρνουμε μια ελαφριά, φρέσκια και νόστιμη μαγιονέζα που δένει αρμονικά με το υπόλοιπο πιάτο».

Όλα αυτά βέβαια δεν θα είχαν καμία αξία αν η ατμόσφαιρα του μαγαζιού δεν ήταν η κατάλληλη. Γιατί σε μια Αθήνα, όπου μπορείς σε πολλά σημεία της να βρεις καλό φαγητό και ωραία ποτά, χρειάζεται κάτι που θα σε κάνει… διαφορετικό και ταυτόχρονα φιλικό και προσβάσιμο. Αυτό που δύσκολα βρίσκεις είναι ένα μαγαζί να έχει όλα αυτά και ταυτόχρονα να είναι λίγο έξω από το πολύβουο κέντρο.

Να έχει ωραία τραπεζάκια στον πεζόδρομο, όμορφα λουλούδια, λιτή διακόσμηση, κατάλληλο φωτισμό, ωραίο μότο, με παστέλ αποχρώσεις, πρωτότυπες λεπτομέρειες στις τουαλέτες (ναι, όλα έχουν σημασία) και κυρίως χαμογελαστούς ανθρώπους.

Ένας χώρος που μπορείς να πας την Κυριακή το πρωί για πρωινό με τα παιδιά σου και να μην σε νοιάζει αν τριγυρνούν γύρω γύρω, που μπορείς να πας μετά τη δουλειά για μεσημεριανό αλλά και το βράδυ για φαγητό και ποτό.

Αυτό ακριβώς είναι το Marmelada Concept. Ένα στέκι λίγο έξω από το κέντρο της Καλλιθέας, ο λόγος για να φτάσεις μέχρι την Παναγή Τσαλδάρη, μια ανάσα χαράς και φρεσκάδας. Ε, τώρα αν εκεί βρίσκεις και τους φίλους σου και το αγαπημένο σου γλυκό έρχεται πριν καν το παραγγείλεις, τότε καταλαβαίνεις πως αυτό είναι σίγουρα το δικό σου στέκι.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024