
Τουρισμός: Οι ΗΠΑ χαλάρωσαν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την Ελλάδα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ και CDC μετακίνησαν την Ελλάδα - και αρκετές άλλες χώρες - στο «Επίπεδο 3» από την υψηλότερη βαθμίδα («Επίπεδο 4»).
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαλάρωσε την ταξιδιωτική οδηγία για περίπου 50 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, κατατάσσοντας αυτές στο «Επίπεδο 3» (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού λόγω της Covid-19), από το «Επίπεδο 4» (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού λόγω της Covid-19).
Προηγήθηκε σχετική οδηγία και από τα αμερικανικά CDC, οι οποίες χθες μείωσαν 61 χώρες στο «Επίπεδο 3», συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ιαπωνίας, της Γαλλίας, της Νότιας Αφρικής, του Καναδά, του Μεξικού, της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Τα αμερικανικά Κέντρα τόνισαν ότι οι αλλαγές στις κατατάξεις έρχονται μετά την αναθεώρηση των κριτηρίων τους για τις ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις υγείας. Πρόσθεσαν ότι αναθεώρησαν επίσης τη βαθμίδα των ΗΠΑ στο «Επίπεδο 3».
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συστήνει απλά την αποφυγή ταξιδιών (reconsider travel) προς τις χώρες που βρίσκονται στο «Επίπεδο 3» («πορτοκαλί»). Αντίθετα, στο επίπεδο 4 υπάρχει ισχυρή σύσταση για αποφυγή ταξιδιών.
Ελπίδες για πολλούς Αμερικανούς τουρίστες
Aυξημένη ζήτηση για τη Σαντορίνη – και άλλους προορισμούς στη χώρα μας – καταγράφεται στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι η Αmerican Airlines τον Αύγουστο θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό δρομολογίων από κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία στην σύνδεση Αθήνας – ΗΠΑ.
- Έξαλλη η Ζόι Κράβιτζ με ανάρτηση της Hulu – Η φωτογραφία με τον Χάρι Στάιλς που άναψε «φωτιές»
- Ρεκόρ της Euroleague σε τηλεθέαση, social media και προσέλευση στα γήπεδα – Αναλυτικά οι αριθμοί (pic)
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στην Ουκρανία
- Acropolis Swim Open: Σπουδαίος Σίσκος στα 200μ. ύπτιο, καλύτερη επίδοση στον κόσμο και Πανελλήνιο ρεκόρ! (vid)
- Πάπας Λέων ΙΔ’: Έξι πράγματα που μάθαμε για τον πρώτο Αμερικάνο ποντίφικα στο πρώτο έτος της θητείας του
- LIVE: Παναθηναϊκός – Βαλένθια






