Θέση στα αστέρια και για τη νέα σεζόν έκλεισε η Αταλάντα. Η ομάδα του Γκασπερίνι πέρασε με 4-3 από τη Γένοβα επί της Τζένοα κι έφυγε στο +5 από την πέμπτη Γιουβέντους ενώ η Σπέτσια διέλυσε με 4-1 την Τορίνο και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της.

Ζαπάτα (9′) και Μαλινκόφσκι (26′) έδωσαν από νωρίς «αέρα» δύο γκολ στην Αταλάντα που στο 44′ έφτασε και στο 0-3 με τον Γκόσενς. Το παιχνίδι φάνηκε πως είχε κριθεί αλλά η Τζένοα δεν τα παράτησε. Ο Σομουρόντοβ στο 48′ μείωσε σε 1-3 για να έρθει λίγο μετά το 1-4 από τον Πάσαλιτς. Ο Πάντεβ με πέναλτι στο 67′ και ο  Σομουρόντοβ στο 84′ έφεραν το σκορ στο 3-4 με την Αταλάντα ωστόσο να παίρνει τη νίκη.

Παραμονή για την Σπέτσια

Στο άλλο ματς ο Σαπονάρα έκανε το 1-0 στο 19′ με τον Ενζολά να κάνει το 2-0 με πέναλτι το 40′. Ο Μπελότι με πέναλτι μείωσε σε 2-1 στο 55′ για την Τορίνο και ακολούθησαν ακόμη δύο γκολ για τους γηπεδούχους. Ενζολά στο 74′ και Φαρίας δέκα λεπτά μετά έγραψαν το τελικό 4-1.

Με την παραμονή της Σπέτσια στην κατηγορία, ενεργοποιείται και η ρήτρα του Ντανιέλε Βέρντε με τους Ιταλούς να καταβάλλουν στην ΑΕΚ 700 χιλ. ευρώ και να κάνουν δικό τους τον παίκτη.