Από την ζεστή, αναστάσιμη μαγειρίτσα, μέχρι το λαχταριστό αρνάκι και τα συναφή κρεατικά της Κυριακής του Πάσχα, το φαγητό των ημερών του Πάσχα είναι comfort και μας στέλνει σε μέρη όπου φωλιάζουν αναμνήσεις ζωής.

Συχνά, όμως, η προετοιμασία των παραδοσιακών εδεσμάτων είναι μπελαλίδικη και μετά το φαγοπότι ποιος κάθεται να πλένει και να καθαρίζει; Για εργένηδες, singles, μοναχικούς ή μικρές παρέες, οι παρακάτω ιδέες delivery είναι ταμάμ!

Γκρικ

Από κόκκινα αυγά βαμμένα στο χέρι και τσουρέκι, μέχρι μαγειρίτσα και ψητά και σουβλιστά, το ελληνικό, γαστρονομικό στέκι του Κουκακίου δεν θα σας απογοητεύσει. Value for money επιλογές, όλες επιμελημένες από τον σεφ Δημήτρη Αγαπητό και τον αδερφό του, pastry chef και baker Ανδρέα Αγαπητό. Για τους αμετανόητους Πελοποννήσιους, το τραγανό γουρουνόπουλο Κορώνης σε μερίδα και με το κιλό αποτελεί άχαστη επιλογή, ενώ η πικάντικη αρνίσια συκωταριά θα σας ενθουσιάσει.

View this post on Instagram

A post shared by Γκρικ (@gkrik.koukaki)

Οινομαγειρείο Ήπειρος

Με τα μαγειρευτά της Ηπείρου παραμιλά όλη η Βαρβάκειος και, τελευταία, το έχουν ανακαλύψει νέοι, χίπστερ της πόλης, οπότε έχει αναδειχθεί σε trend. Το Οινομεγιρείο δεν μασάει από τέτοια, συνεχίζει την μαγειρική του παράδοση με κρέατα, σούπες και λαδερά ακάθεκτο. Το φετινό Πάσχα η κόρη του Τζίμη, Ράνια που από τότε που “έφυγε” ο πατέρας της έχει πάρει τα ηνία, θα ετοιμάσει παραδοσιακή μαγειρίτσα και χειροποίητο κοκορέτσι με λεμονάτες πατάτες φούρνου. Από αρνί θα υπάρχουν δύο επιλογές: μπούτι γάλακτος σούβλας και μπούτι λεμονάτο με πατάτες. Ο θεσμός στο μαγειρείο εδώ και 20 χρόνια είναι ίδιος και απαράλλακτος: οι πελάτες φέρνουν όποιο μέγεθος κατσαρόλας θέλουν και η Ράνια τους γεμίζει την κατσαρόλα. Είστε έτοιμοι να το ζήσετε;

Το αυλέμονο στην μαγερίτσα είναι ένα ποίημα

Αγορά Select

Σε πιο κομψούς ρυθμούς κινείται η πασχαλινή γαστρονομία της Αγοράς. Το Μεγάλο Σάββατο, έχουμε παραδοσιακή μαγειρίτσα με συκωτάκια, μαρούλι, μάραθο και αυγολέμονο. Στον κατάλογο θα υπάρχουν επιλογές  όπως αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, αλλά και στη σούβλα. Την Κυριακή του Πάσχα θα προστεθούν στα πιάτα ημέρας το κοκορέτσι με τηγανιτές πατάτες και γαρδουμπάκια με sauce γιαουρτιού, πιτάκια και ψητή ντομάτα. Φίνο και λαχταριστό μπορούν να ταιριάξουν!

View this post on Instagram

A post shared by Agora Select (@agoraselect)

Ροζαλία

Όσοι έχουν κάνει Πάσχα στην Βαλτετσίου, στα τραπεζάκια της θρυλικής Ροζαλίας, ξέρουν. Και ναι, η αγαπημένη ταβέρνα των Εξαρχείων κάνει delivery όλες τις παραδοσιακές, καλομαγειρεμένες νοστιμιές των ημερών. Μην παραλείψετε μια μερίδα κατσικάκι! Αγαπάμε τις χορταστικές μερίδες και τις ικανοποιητικές τιμές. Ο κατάλογος των γευστικών ορεκτικών είναι πολύ ικανοποιητικός, επίσης, για επικό τσιμπούσι χωρίς περιορισμούς.