Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το αγαπημένο Thess Bao της Θεσσαλονίκης απέκτησε αδερφάκι

Το αγαπημένο Thess Bao της Θεσσαλονίκης απέκτησε αδερφάκι

Ένα δεύτερο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του και βάζει σε πειρασμό τους περαστικούς και τους απανταχού πιστούς του bao και της μερακλίδικης μαγειρικής

Το Thessbao άνοιξε τις πόρτες του τον χειμώνα του 2019 στο κέντρο τις Θεσσαλονίκης  και είναι  αποτέλεσμα  συνεργασίας του πολυβραβευμένου  Chef Δημήτρη Παμπόρη, του ιδιοκτήτη  του βραβευμένου εστιατορίου «Το Μανιτάρι»  Γιάννη Ζιάγκα και του Chef Ιωάννη Πατέικα .

«Με κεντρικό άξονα την αγάπη μας για την γαστρονομία, αλλά και την εμπειρία μας στους  χώρους της εστίασης δημιουργήσαμε αυτήν την καινοτόμα ιδέα. Ένα Fine Street Food που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη 3  με γεύσεις από την διεθνή, αλλά και την ελληνική Κουζίνα που αγκαλιάζονται από τα διάσημα Ασιατικής προέλευσης ψωμάκια Bao Bun», λένε στο in.gr οι άνθρωποι πίσω από τις πιο λαχταριστές, ατμιστές μπουκιές του βορρά.

Πείνασε κανείς;

Γιατί, όμως,  και δεύτερο Thess Bao; Ειδικά εν μέσω καραντίνας; Και επίσης, με τα τόσα bao buns παντού δεν έχει αρχίσει να επέρχεται ένας…κορεσμός;

«Μετά από την αγάπη του κόσμου για το Thessbao αποφασίσαμε πως πρέπει να φτιάξουμε ακόμα ένα spot για να βάλουμε γερά θεμέλια στην ιδέα μας . Η καραντίνα είναι απλά θέμα συγκυρίας και  παρόλο όλες τις δυσκολίες τις εποχής μείναμε πιστοί στην ιδέας μας και στον στόχο μας. Απ’ ότι φαίνεται πήραμε σωστή απόφαση, αφού ο κόσμος από την πρώτη μέρα λειτουργίας ανταποκρίθηκε πολύ θερμά», λέει ο Γιάννης Ζιάγκας.

«Πιστεύουμε, επίσης, ότι τίποτα δεν μπορεί να…κορεστεί στην εστίαση εάν το προσεγγίσεις σωστά. Εμάς εξ αρχής η κεντρική μας ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα υψηλού επιπέδου φαγητό το οποίο θα τρώγεται στο χέρι και θα έχει πολλή μαγειρική από πίσω. Έτσι λοιπόν, συνδυάσαμε τα ψωμάκια ατμού για τον εξής λόγο: Με την ουδέτερη γεύση και την πολύ απαλή και ελαφριά σύστασή τους, αναδεικνύουν την μαγειρική μας», προσθέτει ο  Δημήτρης Παμπόρης.

Με γαινναιόδωρες ποσότητες υλικών, όπως κάνει ολόκληρη η Θεσσαλονίκη άλλωστε…

Και συνεχίζει ο Ιωάννης Πατέικας, σχετικά με το μενού:

«Το μενού μας χωρίζεται σε κατηγορίες οι οποίες έχουν την δική τους ταυτότητα . Για παράδειγμα,πλέον το Caesars style που ανήκει στην κατηγορία best seller είναι από τους νούμερο ένα κωδικούς που στην ουσία είναι ιδέα της φημισμένης σαλάτας μέσα στο ψωμάκι ατμού . Όμως υπάρχουν πολλές επιλογές στο μενού μας και άλλες τόσες επιλογές σε προτάσεις ημέρας που έχουν το δικό τους κοινό όπως : η πάπια Πεκίνου , οι γαρίδες China town , το hot dog Serres style με λουκάνικο Τσουμαγιάς …»

View this post on Instagram

A post shared by thess bao (@thessbao)

Το νέο Thess Bao δεν διαφέρει σε πολλά από το παλιό: μοιράζονται το ίδιο μενού, με τα αφράτα, ζεστά, υπόλευκα ψωμάκια που φτιάχνονται καθημερινά να λειτουργούν ως κοινός τόπος υποδοχής γεύσεων παραδοσιακών, αλλά και έθνικ.

Καθώς η ομάδα αγαπά τους πειραματισμούς συναντά κανείς και ενδιαφέρουσες και πολλές φορές απρόσμενες προτάσεις ημέρας, κάποιες από τις οποίες στη συνέχεια ενσωματώνονται στη λίστα με τις μόνιμες γεύσεις. Τις τελευταίες μέρες, εμφανίστηκαν εκτάκτως buns με πρόβειο μπιφτέκι, με γαρίδες σαγανάκι, με τηγανητό μπακαλιάρο, αλλά και ένα bao-μουσακάς: με κοκκινιστό κιμά, κρέμα μελιτζάνας και μπεσαμέλ με γιαούρτι!

Η δημιουργικότητα δεν έχει παύση στο Thess Bao

Όπως λένε οι σεφ του ThessBao στο in.gr: «Στον κατάλογο μας, εκτός από τα ψωμάκια ατμού, θα βρείτε και ένα πολύ δυνατό concept, τις Crushed potatoes . Στην ουσία είναι πατατούλες νέας σοδιάς που τις μαγειρεύουμε στον ατμό .

Μετά τις σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και τις τηγανίσουμε σε υψηλή θερμοκρασία. Η κάθε μία συνταγή είναι και μία ξεχωριστή ιδέα όπως για παράδειγμα οι πατάτες INDO που έχουν κρέμα από Carry Madras , τραγανό κρεμμύδι και ένα combo με φιστίκι αράπικο και καρύδα.

Φυσικά από τον κατάλογο δεν λείπουν και τα γλυκά μας, όπως η περίφημη μπουγάτσα, που γίνεται με τηγανιτό Bao, κρέμα μπουγάτσας και αφρό κανέλας!»

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024