
Τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα στην γερμανική αγορά
Η προστασία και προώθηση των ΠΟΠ/ΠΓΕ και η συνεργασία στην αγροτική εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Σπήλιου Λιβανού και Έρνστ Ρέιχελ.
Οι σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω προώθησης των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων στην αγορά της Γερμανίας και η συνεργασία στον τομέα της αγροτικής εκπαίδευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού και του Πρεσβευτή της Γερμανίας στην Ελλάδα Έρνστ Ρέιχελ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 στο ΥΠΑΑΤ.
Δεδομένης της σημαντικής αύξησης των εξαγωγών των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων προς τη Γερμανία που σημειώθηκε εντός του 2020, εκφράστηκε κοινή πρόθεση να συνεχισθούν και να ενδυναμωθούν περαιτέρω οι εμπορικές αγροδιατροφικές ροές μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου η προώθηση και προστασία των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων στο πλαίσιο της συστηματικής ανάδειξης και ενίσχυσης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του αγροδιατροφικού πλούτου της χώρας.
Επίσης, συζητήθηκαν συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίηση δράσεων συνεργασίας στους τομείς της αγροτικής εκπαίδευσης και των εξαγωγών.
Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές επιφυλάξεις που διατηρεί η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το σχήμα επισήμανσης Nutri-score που αποτελεί μια από τις επιλογές που έχουν προταθεί στο πλαίσιο της προωθούμενης σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
- Ισπανία: Ελληνίδες τουρίστριες τραυματίστηκαν στη Μινόρκα – Έπεσε μέρος μπαλκονιού
- Δημόσια τέχνη και βιώσιμες μετακινήσεις στην Άρτα
- Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας «Πάρτυ Γενεθλίων»
- Gen Z: Παλεύει με κόλπα για δουλειά, ενώ Millennials, Gen X και Βaby Βoomers… από το σχολείο στο γραφείο
- «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Τουμπέλις»
- Μέση Ανατολή: 25 δισ. δολάρια έχει κοστίσει ο πόλεμος στις εταιρείες – Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται


