
Σταϊκούρας: Σήμερα τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τις αποζημιώσεις ενοικίων
Στόχος, να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν γίνει με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα στους δικαιούχους τα ποσά των αποζημιώσεων.
Ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους για το γεγονός ότι υπέστησαν «κούρεμα» ενοικίου θα στείλει εντός της ημέρας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Στόχος, να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν γίνει με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα στους δικαιούχους τα ποσά των αποζημιώσεων.
Στην ενεργοποίηση της διαδικασίας αποστολής των ειδοποιητηρίων -θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω Taxis- αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ . Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι σήμερα ή την Δευτέρα θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις για τα «κουρέματα» ενοικίου μηνός Ιανουαρίου όπως επίσης και οι ενισχύσεις στο πλαίσιο της 6ης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το lockdown κοστίζει την εβδομάδα, 725 εκατ. ευρώ, 50% στο σκέλος των εσόδων και 50% στο σκέλος των δαπανών. Εκτίμησε μάλιστα ότι η εικόνα των δημοσίων εσόδων, τόσο για τον Μάρτιο όσο και για το δίμηνο Απριλίου-Μάϊου, δεν θα είναι καλή.
«Στόχος είναι μόλις κλείσει η υγειονομική κρίση να επανέλθουμε στην πολιτική της μόνιμης μείωσης των φορολογικών συντελεστών», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Όσο βγαίνουμε από την υγειονομική κρίση τόσο θα μειώνονται τα μέτρα στήριξης αλλά ταυτόχρονα θα έρχονται και περισσότερα έσοδα στο κρατικό ταμείο λόγω της βελτίωσης της κατάστασης στην οικονομία. Η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει μέσω της ανάκαμψης και της ανάπτυξης και όχι με μέσα λιτότητας. Ταυτόχρονα, θα έρχεται το Ταμείο Ανάκαμψης με ένα σημαντικό ποσό κυρίως υπό μορφή χρηματοδοτήσεων, να πυροδοτήσει ακόμη πιο ισχυρή ανάκαμψη».
- Ο Χάκετ έχει πρόταση στα χέρια του από τη Βίρτους – Τα δεδομένα για το μέλλον του
- BHMAGAZINO – Πυρηνική Ισχύς: Η απειλή είναι πάντα εδώ
- Lidl House Athens: Ένας κόμβος σύμπραξης που μετατρέπει το φαγητό από ατομική ανάγκη σε συλλογική εμπειρία
- Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Ποια επαγγέλματα απειλεί περισσότερο η τεχνητή νοημοσύνη και ποια όχι
- Όταν ο Τζακ Νίκολσον πρότεινε δουλειά στο Χόλιγουντ στον Πούτιν
- Κρήτη: Ψάχνουν το κινητό της Ελευθερίας και το όπλο της δολοφονίας – Τα στοιχεία που θα ολοκληρώσουν το παζλ του φονικού


