Ενεργοποιείται άμεσα η ηλεκτρονική εφαρμογή από την ΑΑΔΕ για τα μειωμένα ενοίκια

Μετά τις αντιδράσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων που περιμένουν στην ουρά για να λάβουν τις κρατικές ενισχύσεις για τα μειωμένα ενοίκια η Aνεξάρτητη Aρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα.

Έτσι με ένα απλό κλικ οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να δουν μέσω του taxisnet σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκoνται όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβάλει για αποζημιώσεις σχετικά με τα κουρέματα ενοικίων που έχουν γίνει από τον περασμένο Μάρτιο.

Η ΑΑΔΕ αναμένεται να θέσεις σε εφαρμογή μία νέα δυνατότητα όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να έχουν άμεση και online πληροφόρηση μέσα από το taxisnet για το που βρίσκεται αίτηση COVID, χωρίς δηλαδή να περιμένουν e-mail ή να χρειάζεται να παίρνουν τηλέφωνα στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Τα μειωμένα ενοίκια

Με το «άνοιγμα» της νέας εφαρμογής οι εκμισθωτές με απώλειες στα εισοδήματα λόγω της πανδημίας θα ενημερώνονται για το αν δικαιούνται και αν έχουν λάβει τον συμψηφισμό με τις φορολογικές οφειλές για τα κουρεμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου και για τις άμεσες αποζημιώσεις σε χρήμα για τα μειωμένα μισθώματα από τον Νοέμβριο και μετά.

Επίσης, θα ενημερώνονται για το αν έχουν εντοπισθεί λάθη στις δηλώσεις τους με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί από τις ενισχύσεις.

Επισημαίνεται ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις ακόμα και τους συμψηφισμούς φόρων για τα μειωμένα ενοίκια του περσινού Μαρτίου, είτε λόγω παραλείψεων ή λαθών στις δηλώσεις που έχουν υποβάλλει, είτε λόγω καθυστερήσεων στην εκκαθάριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Η διαδικασία

Η διαδικασία θα είναι  ως εξής:

1. Στην κεντρική σελίδα της ΑΑΔΕ επιλέγετε: Πολίτες – Ακίνητα – Μισθωτήρια Ακινήτων

2. Στην συνέχεια επιλέγετε «Δηλώσεις COVID»

3. Εισάγετε τους κωδικούς σας στο Taxisnet

4. Θα βρεθείτε στην σελίδα με τις προσωποποιημένες ενημερώσεις όπου επιλέγετε «είσοδος»

5. Στο παράθυρο «Αποτελέσματα επεξεργασίας δηλώσεων COVID» επιλέγετε την δήλωση που σας αφορά και κάνετε «κλικ» στο «εκτύπωση» app-aade

Μέσα από αυτήν την εφαρμογή οι εκμισθωτές με απώλειες στα εισοδήματα λόγω της πανδημίας:

– Θα ενημερώνονται για το αν δικαιούνται και αν έχουν λάβει το συμψηφισμό με τις φορολογικές οφειλές για τα κουρεμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου

– Για τις άμεσες αποζημιώσεις σε χρήμα για τα μειωμένα μισθώματα από το Νοέμβριο και μετά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr