Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χορταστική σαλάτα με αχλάδι και γκοργκοντζόλα από τον Στέλιο Αρακά

Χορταστική σαλάτα με αχλάδι και γκοργκοντζόλα από τον Στέλιο Αρακά

Το μαρούλι απογειώνεται με το τυρί και τα καρύδια, ενώ το αποτέλεσμα δικαιώνει τους λάτρεις της σαλάτας

Ο γνωστός Συριανός σεφ μετρά 13 χρόνια με αστεράτες (κυριολεκτικά) συνεργασίες και μαγειρικές θητείες σε πολυτελή θέρετρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Γιώργο Βενιέρη, στο Electra Palace και αργότερα συμμετείχε στην ομάδα του ιδίου στο Deals στην Φιλοθέη. Ακολούθησαν το Funky Gourmet (**Michelin), αλλά και εστιατόρια στο εξωτερικό, το Relae (1* Michelin), το Vendome (***Michelin) στην Γερμάνια , καθώς και στο Pollen Street (1* Michelin) με τον Jason Atherton στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με το «Myconian Villa Collection» ως executive chef και με τα «Canaves Οia» στη Σαντορίνη ως complex executive chef. Επίσης, εργάστηκε στη Σαουδική Αραβία, ως Group Executive Chef για την εταιρεία Siham Company, όπου μαγείρευε για τον βασιλιά Salman bin Abdulaziz Al Saud, στη θαλαμηγό του.

Ο Στέλιος Αρακάς, λοιπόν, ετοιμάζει σήμερα μαζί μας μια απλή, νόστιμη σαλάτα ιδανική για να φαγωθεί σκέτη, αλλά και κατάλληλη ως συστατικό ενός πιο επίσημου δείπνου ή γεύματος.

Για την σαλάτα

1 μαρούλι

1 άισμπεργκ

3 φρέσκα κρεμμύδια

2 αχλάδια

Για το dressing

250 γρ τυρί γκοργκοντζόλα

100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

50 ml ελαιόλαδο

50 ml ξύδι λευκό βαλσαμικό

1κγ μέλι

φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια

100 ml νερό

100 γρ ζάχαρη

200 γρ καρύδια

Εύκολη και ιδιαίτερη σαλάτα, στην οποία, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένα σύκα και προσούτο, σύμφωνα με τον σεφ

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά μας καλά, κόβουμε με το χέρι το μαρούλι και το άσιμπεργκ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμίδια. Κόβουμε σε ψιλές φέτες το αχλάδι. Βάζουμε όλα τα υλικά του dressing μαζί, τα χτυπάμε για 1 λεπτό και διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο.

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν βράση, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου εξατμιστεί το σιρόπι και αρχίσουν να ζαχαρώνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε σε μία λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε λίγο με το χέρι

Στην σαλατιέρα, εν τω μεταξύ,  ανακατεύουμε τα λαχανικά και περιχύνουμε με το dressing. Προσθέτουμε τις φέτες αχλάδι και τα καρύδια. Απολαμβάνουμε…

Ένα πλήρες, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα από μόνη της!

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024