GNTM: Σάλος με τη φωτογράφιση στην Ελαφόνησο
Κατακραυγή στα social media για τα σπινιαρίσματα και τις μηχανές σε παραλία NATURA στην Ελαφόνησο από την παραγωγή του GNTM
Σάλο στα social media προκάλεσε η φωτογράφιση του GNTM στην Ελαφόνησο όπου τα επίδοξα μοντέλα φωτογραφήθηκαν στην παραλία σε ένα concept επηρεασμένο από την ταινία «Mad Max».
Όπως γίνεται σε κάθε φωτογράφιση του GNTM, που πραγματοποιείται εκτός στούντιο, οι κριτές που βρίσκονται μαζί με τους παίκτες στον χώρο όπου θα γίνει η δοκιμασία, τους ενημερώνουν σχετικά με το μέρος.
Έτσι και στο νέο επεισόδιο του GNTM που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (7/12), η Βίκυ Καγιά είπε μερικά λόγια για την παραλία της Ελαφονήσου, αναφέροντας πως πρόκειται για μία ξεχωριστή περιοχή που είναι προστατευόμενη από το NATURA.
«Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί», δήλωσε ο Γιώργος Καράβας, ενώ η Βίκυ Καγιά πρόσθεσε:
«Βέβαια, γιατί πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ».
Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε τη Βίκυ Καγιά να οδηγεί ένα τζιπ πάνω στις λεγόμενες «αμμοθίνες», χαρακτηριστικό στοιχείο της περιοχής.
Αφού «όργωσε» την παραλία, στη συνέχεια στήθηκε στο σημείο όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός της παραγωγής, ώστε να γίνει η φωτογράφιση.
Τα παραπάνω εξόργισαν τους χρήστες των social media, οι οποίοι αναρωτήθηκαν πώς γίνεται να καταπατείται με αυτό τον τρόπο μια περιοχή, η οποία θεωρείται προστατευόμενη.
Τα σχόλια πήραν «φωτιά» στα social media, κατηγορώντας την παραγωγή και τo κανάλι για την απόφαση να πραγματοποιήσουν φωτογράφιση σε μια προστατευόμενη περιοχή με σπάνια είδη φυτών, για την οποία γίνονται τόσες προσπάθειες και ενέργειες ώστε να διατηρηθεί το εν λόγω οικοσύστημα.
Παράλληλα, οι χρήστες κατηγόρησαν και τον Δήμο Ελαφονήσου, που έδωσε την άδεια για να γίνει γύρισμα στο συγκεκριμένο σημείο.
Σημειώνεται, ότι στον ιστότοπο του Δήμου Ελαφονήσου αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Οι αμμοθίνες έχουν διεθνώς χαρακτηριστεί ως δασικές προστατευόμενες παραλίες. Πρόκειται για δυναμικά και ευαίσθητα οικοσυστήματα. (…) Οι φυτοκοινωνίες με αυτά τα χαρακτηριστικά (αμμοφύλλια, κρίνα, κλπ), είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Όταν περνούν ή διέρχονται πάνω τους τροχοφόρα, καταστρέφονται και δεν ξαναφύονται».
- Kινητοποίηση φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας για το άρθρο 16
- Μαξίμου: Με αμηχανία απέναντι στην κριτική Καραμανλή – Σαμαρά, αναμετριέται με τη «λαϊκή ψυχή» της παράταξης
- Πόσο ασφαλείς νιώθουν οι Ευρωπαίοι στο διαδίκτυο; – Η μάχη για τα προσωπικά δεδομένα
- Κουαμέ: Η παραλίγο μεταγραφή στην Ίντερ, ο τελικός με τον Ολυμπιακό και οι τραυματισμοί που τον «φρέναραν»
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Η διαδρομή των εκατομμυρίων και το ακίνητο στον Αγ. Στέφανο
- Χρόνια αφότου κατάπιε ένα άστρο, αυτή η μαύρη τρύπα συνεχίζει να ρεύεται




