Κοροναϊός : Η καραντίνα εκτόξευσε την ενδοοικογενειακή βία
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, σημείωσε ότι την περίοδο της καραντίνας αυξήθηκαν οι καταγγελίες για κακοποίηση γυναικών
Συγκλονίζει τη χώρα η οικογενειακή τραγωδία στη Μάνη, όπου μια 44χρονη δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της με κυνηγετική καραμπίνα μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους.
Η υπόθεση σόκαρε τη χώρα, αναδεικνύοντας παράλληλα το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης που υφίστανται δεκάδες γυναίκες.
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, σημείωσε ότι την περίοδο της καραντίνας αυξήθηκαν οι καταγγελίες για κακοποίηση γυναικών.
«Δυστυχώς η περίοδος του εγκλεισμού εκτίναξε τις καταγγελίες για κακοποίηση γυναικών στη γραμμή 15900 όσο και στα συμβουλευτικά κέντρα. Είναι ένα φαινόμενο που δεν συνέβη μόνο στην Ελλάδα. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο» υπογράμμισε.
Δομές στήριξης
Παράλληλα, η κ. Συρεγγέλα τόνισε ότι η πολιτεία διαθέτει δομές στήριξης τόσο για τις κακοποιημένες γυναίκες όσο και για τα παιδιά τους.
«Οι γυναίκες πολλές φορές δεν μιλούν. Είτε γιατί φοβούνται τι θα πει ο κοινωνικός και οικογενειακός περίγυρος είτε γιατί εξαρτώνται οικονομικά από το σύντροφό τους. Παράλληλα, υπάρχει και ένα ταμπού για το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά χωρίς πατέρα» επισήμανε σχετικά με τον λόγο που οι γυναίκες δεν καταγγέλλουν τη βίαιη συμπεριφορά που υφίστανται.
«Στόχος μας είναι να καταγγείλουν όσο περισσότερες γυναίκες γίνεται. Ο τετραπλασιασμός στις καταγγελίες στο 15900 πρέπει να θεωρηθεί καλός. Στόχος μας είναι να αρχίσουν οι γυναίκες να μιλούν. Οι γυναίκες μπορούν να καταγγείλουν και μπορούμε να τις βοηθήσουμε» τόνισε με νόημα.
«Η βία κατά των γυναικών έχει ευρύ φάσμα. Ξεκινά από την λεκτική παρενόχληση μέχρι την ανθρωποκτονία, ή αλλιώς τη γυναικοκτονία» εξήγησε.
- NYT: Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Μπαχρέιν προς το Ιράν – Η πρώτη επίθεση από χώρα του Κόλπου;
- Κουτσούμπας: Το Μπλόκο της Καλογρέζας στέλνει μήνυμα στις σημερινές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο
- Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου
- Μεγάλη στιγμή για τη Ρόμα: Πήρε το «ΟΚ» για την κατασκευή νέου γηπέδου
- Κρίσιμο κενό ασφάλειας σε εκατομμύρια Android, ταμπλέτες και τηλεοράσεις
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει συμφέροντα – Δεν υπάρχει λύση χωρίς παρέμβαση σε ΕΦΚ και ΦΠΑ
- Μαριάννα Τουμασάτου: «Θα συνεργαστώ με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, δεν πρέπει να φέρει τη ρετσινιά»
- Ιαπωνία: Θα απελευθερώσει 80 εκατ. βαρέλια από τα αποθέματα πετρελαίου της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442