
EKT : Από το 2022 θα φανούν τα αποτελέσματα του εμβολίου στην ευρωπαϊκή οικονομία
Το ευρωπαϊκό ΑΕΠ δεν θα επιστρέψει στο επίπεδο του 2019 πριν το φθινόπωρο του 2022, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φίλιπ Λέιν.
Το ευρωπαϊκό ΑΕΠ δεν θα επανέλθει στο επίπεδο όπου βρισκόταν το 2019 παρά το φθινόπωρο του 2022, εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Φίλιπ Λέιν, προσθέτοντας ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί τις προσεχείς εβδομάδες.
«Η κυκλοφορία του ιού»
«Αυτό που θα παρακολουθούμε στενά είναι η κυκλοφορία του ιού, που αναπόφευκτα επηρεάζει τις συμπεριφορές των καταναλωτών, περισσότερο από τα περιοριστικά μέτρα (…). Το ερώτημα είναι πόσο θα διαρκέσει» η πανδημία του νέου κοροναϊού, ανέλυσε ο ιρλανδός οικονομολόγος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos.
«Αυτό που μοιάζει βέβαιο, αντίθετα, είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες του 2020 δεν θα δούμε βελτίωση», πρόσθεσε.
Για τον Λέιν, «όσο το εμβόλιο δεν διανέμεται μαζικά, θα παραμένουμε σε περίοδο αβεβαιότητας. Το εμβόλιο θα επηρεάσει πάνω απ’ όλα την προοπτική του τέλους του επόμενου έτους και του 2022, όχι των επόμενων έξι μηνών».
Σύμφωνα με τον Ιρλανδό, «το (ευρωπαϊκό) ΑΕΠ δεν θα επιστρέψει στο επίπεδο του 2019 πριν το φθινόπωρο του 2022.
«Μακροπρόθεσμες συνέπειες»
»Θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες, για παράδειγμα στην εμπιστοσύνη και τις αποταμιεύσεις, στην επιστροφή στη δουλειά.
Παρά τα εμβόλια, θα υπάρξει ζημιά διαρκείας. Η ευρωπαϊκή οικονομία θα βγει από αυτήν την κρίση εξασθενημένη για μεγάλη διάρκεια».
Πηγή: ΑΠΕ
- Συγκέντρωση αρτοποιών έξω από το υπουργείο Οικονομικών: Ζητούν μείωση κόστους ενέργειας και φορολογίας
- Θεσσαλονίκη: Παραμένει στη ΜΕΘ ο φοιτητής με τη μηνιγγίτιδα – «Σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση» λέει ο Γιαννάκος
- Φαρμακοβιομηχανία στην Ευρώπη: Στρατηγική αυτονομία, επενδύσεις και ο ρόλος της Ελλάδας στο νέο υγειονομικό τοπίο
- Ρωσία: Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- Γιατί ο Περσικός Κόλπος διαθέτει περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου
- Τεράστιο το ενδιαφέρον για Βεζένκοφ και Ολυμπιακό στη Βουλγαρία – Ανοίγει και το πάνω διάζωμα του γηπέδου







