Σεισμός – Μητσοτάκης σε Ερντογάν : Όποιες και αν είναι οι διαφορές μας, είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο
«Μόλις τηλεφώνησα στον πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τις τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών από τον σεισμό που έπληξε και τις δύο χώρες μας» έγραψε στο twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Μόλις τηλεφώνησα στον πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τις τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών από τον σεισμό που έπληξε και τις δύο χώρες μας. Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές είναι στιγμές που οι άνθρωποι μας πρέπει να στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο» έγραψε μέσω twitter στα αγγλικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Παροχή αμοιβαίας βοήθειας
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, συνομιλία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τον ισχυρό σεισμό ανοιχτά της Σάμου που προκάλεσε καταρρεύσεις κτιρίων με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι στη Σμύρνη και ζημιές στο ελληνικό νησί.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον τούρκο ομόλογό του και εξέφρασε την ετοιμότητα ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία για να βοηθήσουν σε απεγκλωβισμό παγιδευμένων πολιτών.
Σύμφωνα με πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους για την παροχή αμοιβαίας βοήθειας και στήριξης και ανέφεραν πως θα παραμείνουν σε επαφή.
Σημειώνεται ότι η συνομιλία έγινε μετά από τηλεφώνημα του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
- Κόντρα στην Γκράτσεβα η Σάκκαρη με φόντο τα προημιτελικά του τουρνουά του Κατάρ
- Όλοι εναντίον όλων γύρω από το ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών
- Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εμπορίου Λάτνικ – Έκανε δουλειές με τον Έπσταϊν
- Το πρόγραμμα της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν – Εκτός ατζέντας η οριοθέτηση ΑΟΖ
- Παρέμβαση Καρόλου για τον Άντριου: Το Μπάκιγχαμ δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί με τις αρχές για τις αποκαλύψεις Έπσταϊν
- Παραστατίδης για Εθνικό Απολυτήριο: Σοβαρή παιδαγωγική και κοινωνική μεταρρύθμιση, όχι προεκλογικό πυροτέχνημα




