Μελέτη ασφαλείας για τα μνημεία της Ακρόπολης από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ένα στικάκι με προτάσεις 600 σελίδων για την προστασία της Ακρόπολης από κάθε κίνδυνο, πραγματικό ή υποθετικό, παρέδωσε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου στην υπουργό Πολιτισμού.
Ένα στικάκι με προτάσεις 600 σελίδων για την προστασία της Ακρόπολης από κάθε κίνδυνο, πραγματικό ή υποθετικό, παρέδωσε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου στην υπουργό Πολιτισμού.
Πρόκειται για την ολιστική μελέτη ασφάλειας του συνόλου των μνημείων της Ακροπόλεως, που συνέταξε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), το οποίο εποπτεύεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού με το ΚΕΜΕΑ και πέρα από τα μνημεία και τον βράχο της Ακρόπολης, η μελέτη επεκτείνεται στο Ηρώδειο, τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον Άρειο Πάγο και τους δυτικούς λόφους, δηλαδή τον λόφο Μουσών, λόφο Νυμφών και την Πνύκα, στην Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά και την Βιβλιοθήκη του Αδριανού. Οι προτάσεις του ΚΕΜΕΑ θα μελετηθούν από τους αρμόδιους του υπουργείου Πολιτισμού και στη συνέχεια το έργο θα περάσει σε πιλοτική εφαρμογή, με ανοιχτό πάντα το ενδεχόμενο προσαρμογών και επικαιροποίησής του, δήλωσε ο κ. Οικονόμου στην τελετή παραδόσης, στο ΥΠΠΟ.
«Μια ενδεχόμενη ζημιά στα μνημεία είναι μη αναστρέψιμη, ιδίως στην Ακρόπολη, και θα ήταν μεγάλη δυσφήμιση για την χώρα αν συνέβαινε το παραμικρό», τόνισε η κ. Μενδώνη εκφράζοντας την επιθυμία να επεκταθεί η συνεργασία με το ΚΕΜΕΑ και σε άλλα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
- Μπακς – Σέλτικς 101-133: Νέος διασυρμός για τα «Ελάφια» χωρίς τον Αντετοκούνμπο (vids)
- ΟΗΕ: Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία επί του σχεδίου προστασίας για τα στενά του Ορμούζ
- Λακωνία: Βίντεο ντοκουμέντο με γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα στον δρόμο, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή
- «Ο Τελευταίος Αντάρτης» επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον για 8 παραστάσεις
- Η λιτότητα της ΕΠΟ ξεκινά από τη διαιτησία
- Συνταγή: Πασχαλινά κουλουράκια
- Από τη Ναζιστική Γερμανία στις ΗΠΑ του Τραμπ: Γιατί πάνω από 1 εκατ. Ευρωπαίοι δικηγόροι βλέπουν να κινδυνεύουν οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους
- Βρετανία: Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442