Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε ένα νεκροταφείο για κρουαζιερόπλοια από… ψηλά
Η κρίση του κοροναϊού έχει φέρει τα πάνω - κάτω σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από τα προβλήματα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και η βιομηχανία της κρουαζιέρας, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα
Η κρίση του κοροναϊού έχει φέρει τα πάνω – κάτω σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από τα προβλήματα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και η βιομηχανία της κρουαζιέρας, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.
Χιλιάδες κρουαζιερόπλοια σε όλο τον κόσμο βρίσκονται ακινητοποιημένα και πολλά από αυτά οδηγούνται για ξήλωμα ώστε πολλά από τα κομμάτια τους να πουληθούν ως ανταλλακτικά, ή ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα ναυπηγείο κοντά στη Σμύρνη, το οποίο λειτουργεί και ως… νεκροταφείο για κρουαζιερόπλοια!
Το βίντεο είναι εντυπωσιακό:
WATCH: After authorities issued a no-sail order for cruise ships due to lockdowns, several have found their way to a ship-breaking yard in Aliaga, Turkey, where they are being recycled for scrap-metal sales https://t.co/RwUJWJzF44pic.twitter.com/xcaDGAbyna
Αξίζει να σημειωθεί ότι τίποτα από τα πλοία δεν θα πάει χαμένο. Εκτός από τα μεταλλικά εξαρτήματα των κρουαζιερόπλοιων, πολλά από τα υλικά πωλούνται σε προμηθευτές ξενοδοχείων, προκειμένου να εξοπλίσουν τις επιχειρήσεις τους.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.