Το «ευχαριστώ» Δένδια στο πλήρωμα της Πολεμικής Αεροπορίας
Ο υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε για τη συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ και επέστρεψε μέσα στην ίδια ημέρα
Ευχαριστήριο μήνυμα στο πλήρωμα της Πολεμικής Αεροπορίας, με το οποίο ταξίδεψε από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη έστειλε ο Νίκος Δένδιας.
Ο υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε για τη συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ και επέστρεψε μέσα στην ίδια ημέρα.
Με ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media σημείωσε: «Ευχαριστώ τα πληρώματα της 352 ΜΜΥΠ της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτήση μέσα στην ίδια ημέρα Αθήνα – Νέα Υόρκη – Αθήνα, με το αεροσκάφος «Αθηνά», προκειμένου να συναντηθώ με τον ΓΓ του ΟΗΕ και να επιστρέψω άμεσα στην Ελλάδα».
Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια:
Η «ενόχληση» των Τούρκων
Υπενθυμίζεται πως η τουρκική πλευρά επιχείρησε να αποτρέψει τη συνάντηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, επικαλούμενη… τον κοροναϊό.
Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής έφτασε στη Νέα Υόρκη ο κ. Δένδιας, μετά από ειδική άδεια που του δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι Τούρκοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη συνάντηση, με πρόσχημα τον κοροναϊό. Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι ο έλληνας ΥΠΕΞ έπρεπε να μπει σε καραντίνα 14 ημερών, όπως ορίζει το πρωτόκολλο υγείας που εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αγνόησε τους Τούρκους και για να ξεπεραστεί το εμπόδιο αυτό αποφάσισε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην κατοικία της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, Μαρίας Θεοφίλη.
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 3-1: Φαβορί για το… σεντόνι οι Κόκκινοι Διάβολοι, ιστορική επίδοση του Μπρούνο Φερνάντες
- Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Σπάνια φωτογραφία με την μητέρα του Νταϊάνα
- Αταμάν: «Μετά το καταστροφικό δεκάλεπτο, παίξαμε σαν Παναθηναϊκός»
- LIVE: Λίβερπουλ – Τότεναμ
- Άγιος Θωμάς – Ολυμπιακός 0-11: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες, έκαναν το 12Χ12
- Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ μεγαλούργησε όταν εξέφρασε την αλλαγή – Υπάρχει το μεγάλο αίτημα για μια διαφορετική Ελλάδα
