Η Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί
Η ανάρτηση του Εισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη
Υπό μια διαφορετική γωνία βλέπει τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε χώρο προσκυνήματος των μουσουλμάνων, ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης. Με ανάρτησή του στα Social Μedia υποστηρίζει ότι, άθελά του, ο Τούρκος Πρωθυπουργός και όσοι τον ακολούθησαν, αναβάθμισαν λατρευτικά την Αγιά Σοφιά ενώ υποβάθμισαν τον φυσικό προσκυνηματικό τους χώρο, που είναι το απέναντι από την Αγιά Σοφιά ισλαμικό τέμενος δηλαδή το Μπλε Τζαμί.
Όπως ειδικότερα έγραψε: «Όταν απέναντι από την χριστιανική Αγιά Σοφιά χτίζεις επίτηδες το μεγαλύτερο μουσουλμανικό τέμενος της Πόλης δηλαδή το Μπλε Τζαμί, κι εσύ στη συνέχεια προτιμάς ως μουσουλμάνος να προσεύχεσαι στην χριστιανική εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς, ποιανού την ιερότητα, άραγε, υποβαθμίζεις;» Δεν μπορεί, ασφαλώς, να περάσει απαρατήρητη μία τέτοια προσέγγιση.
- Συνταγή: Λαγάνα
- Ουκρανία: Η ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να συνοδεύεται από ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας – Κοινό ανακοινωθέν πέντε Ευρωπαίων ΥΠΑΜ
- Γκολάρες και ρεκόρ: To τρομερό ντεμπούτο του Ανδρέα Τεττέη στον Παναθηναϊκό (vids, pics)
- Γιγάντιο αερόπλοιο που παράγει αιολική ενέργεια δοκιμάστηκε στην Κίνα
- ΗΠΑ: Στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο Τζέραλντ Φορντ – Ενισχύεται η αμερικανική παρουσία λόγω Ιράν
- Τέμπη: Ανακλήθηκαν οι εκταφές 6 σορών – Επιμένουν για εργαστήρια στο εξωτερικό οι γονείς


