Επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για NAVTEX : Συντονισμένες δράσεις κατά των τουρκικών προκλήσεων
Σκοπός της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν ο συντονισμός και η στενότερη συνεργασία των δύο Κυβερνήσεων, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε επίπεδο φίλων χωρών της περιοχής.
Η τουρκική προκλητικότητα και η παράνομη navtex που εξέδωσε η Άγκυρα και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του κύπριου προέδρου, Νίκου Ανασταστάδη.
Σκοπός της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν ο συντονισμός και η στενότερη συνεργασία των δύο Κυβερνήσεων, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε επίπεδο φίλων χωρών της περιοχής.
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών υπήρξε και η αυριανή συνάντηση του κ.Αναστασιάδη με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Εμανουέλ Μακρόν.
Είχα προ ολίγου τηλ επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό @kmitsotakis για τη νέα παράνομη ενέργεια της Τουρκίας που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα Κύπρου και Ελλάδας. Συζητήσαμε για από κοινού δράσεις αλλά και για την αυριανή μου συνάντηση με τον Πρόεδρο @EmmanuelMacron. pic.twitter.com/B7R5AWF72Z
— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) July 22, 2020
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
- «Κίτρινος πυρετός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Τα στατιστικά της «απόβασης» στο… «ελληνικό καλάθι»
- Νέο ξέσπασμα του Αντετοκούνμπο: «Είμαι εδώ, μην μου κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι ασέβεια…» (vid)
- Κρήτη: Μεθυσμένος άνδρας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε – Τη σορό του εντόπισαν πολίτες
- Πώς η κουλτούρα και τα social media γίνονται ο «Δούρειος Ίππος» της ακροδεξιάς
- Γερμανία: Υπέρ της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος τέσσερις στους πέντε πολίτες
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (28/12): Δράση με Premier League και Κόπα Άφρικα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442