Σταϊκούρας : Απέδωσε τα εύσημα στο ΤΑΙΠΕΔ για την αξιολόγηση της επίδοσης του περιουσιακού χαρτοφυλακίου του
Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι επωφελής όχι μόνον για το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο γίνεται ένα από τα ελάχιστα Ταμεία Ιδιωτικοποιήσεων παγκοσμίως και ο πρώτος δημόσιος οργανισμός στην Ελλάδα ο οποίος αναπτύσσει ένα τέτοιο εργαλείο, αλλά συνολικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία
«Αξιέπαινη, πρωτοποριακή και πολλαπλά επωφελή πρωτοβουλία» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάπτυξη ενός Ψηφιακού Εργαλείου για την αξιολόγηση της αειφορικής επίδοσης των περιουσιακών στοιχείων τα οποία περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό του.
Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι επωφελής όχι μόνον για το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο γίνεται ένα από τα ελάχιστα Ταμεία Ιδιωτικοποιήσεων παγκοσμίως και ο πρώτος δημόσιος οργανισμός στην Ελλάδα ο οποίος αναπτύσσει ένα τέτοιο εργαλείο, αλλά συνολικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Το ESG Rating Tool, όπως ονομάζεται το καινοτόμο αυτό Ψηφιακό Εργαλείο, προσέθεσε ο υπουργός, θα συμβάλει καθοριστικά στην αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ όχι μόνον με οικονομοτεχνικά κριτήρια, αλλά και με κριτήρια περιβαλλοντικά και κοινωνικά.
Έτσι, οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής υπευθυνότητας θα διαχυθούν ευρύτερα στη χώρα μας και θα αποτελέσουν τη βάση για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, προσαρμοσμένων στις επιταγές της κυκλικής οικονομίας. Επιταγές, ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, οι οποίες επιδιώκουν να ανταποκριθούν στην παγκόσμια ανάγκη για οικονομική μεγέθυνση με σεβασμό στους, πεπερασμένους, πόρους του πλανήτη.
Και στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών καταλήγει ότι «το γεγονός ότι το Ψηφιακό Εργαλείο του ΤΑΙΠΕΔ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και ότι υλοποιείται παρά τις πρωτόγνωρες, περιοριστικές συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορoνοϊού, καθιστά ακόμα πιο σημαντική την εν λόγω πρωτοβουλία. Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή την επικρότησα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και σήμερα εκφράζω και δημοσίως τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συντελεστές της».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΕΚ – Καρδίτσα 88-73: Πήρε τον «εμφύλιο» με ηγέτη τον Λεκαβίτσιους
- The Number Of The Beast: Το εμβληματικό άλμπουμ των Iron Maiden επιστρέφει στο προσκήνιο – 44 χρόνια από την κυκλοφορία του
- Ιράν: Σε 3.117 ανήλθαν οι νεκροί στις διαδηλώσεις, λέει η κρατική τηλεόραση
- «Την χτυπούσε και της ξύριζε το κεφάλι» – Γυναίκα στη Βρετανία ζούσε υπό συνθήκες σκλαβιάς για πάνω από 25 χρόνια
- Νέες σκηνές χάους στη Βουλή: Κόντρες, Κωνσταντοπούλου – προεδρείου, διακοπή και ξενύχτι στην Ολομέλεια
- «Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στη Σλάβεν για τον Γιάγκουσιτς – Μίλησε μαζί του ο Μπενίτεθ»







