Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σχέδιο Γέφυρα» vs «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» - Σύγκριση μέτρων Μητσοτάκη και Τσίπρα - Η διαμάχη για το λεφτόδεντρο

«Σχέδιο Γέφυρα» vs «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» – Σύγκριση μέτρων Μητσοτάκη και Τσίπρα – Η διαμάχη για το λεφτόδεντρο

Αν η φράση που σημάδεψε την πολιτική ζωή της χώρας στην έναρξη της προηγούμενης κρίσης την περασμένη δεκαετία είναι το «λεφτά υπάρχουν», η σημερινή αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ είναι το «λεφτόδεντρο υπάρχει». Πως αναλύεται το πακέτο μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι έχει εφαρμόζει η κυβέρνηση. Η διαμάχη για το εύρος της δημοσιονομικής επέκτασης

Αν η φράση που σημάδεψε την πολιτική ζωή της χώρας στην έναρξη της προηγούμενης κρίσης την περασμένη δεκαετία είναι το «λεφτά υπάρχουν», η σημερινή αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ είναι το «λεφτόδεντρο υπάρχει».

Λεφτόδεντρα υπάρχουν

Δεν είναι μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που σχολίασε εκ νέου τις εξαγγελίες Τσίπρα από το Ζάππειο σήμερα καταγγέλλοντας και πάλι «λεφτόδεντρα».

Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χρησιμοποίησε τη φράση αυτή για να σχολιάσει ορισμένα κυβερνητικά μέτρα όπως η αναστολή πληρωμών οφειλών και τόνισε πως «ενώ η κυβέρνηση δεν έχει αποφανθεί αν το κράτος έχει λεφτόδεντρα, είναι σαφές ότι τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, θεωρεί ότι έχουν».

Οι εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσαν ένα πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης 13,4 δισεκ. ευρώ, ενώ στα μέτρα περιλαμβάνονται και 12 δισ. για ρευστότητα. Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται πως το δικό της συνολικό πακέτο των μέτρων συνιστούν μια παρέμβαση στην οικονομία ύψους 24 δις ευρώ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που υποστηρίζουν είναι πως μόνο τα 8,5 δισεκ. ευρώ είναι μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης ενώ όλα τα υπόλοιπα, τονίζει πως δημιουργούν νέα χρέη σε πολίτες και επιχειρήσεις.

14+0=24 vs μνημόνιο

Στην κόντρα τον προηγούμενων ημερών μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Χρήστου Σταϊκούρα το υπουργείο Οικονομικών τόνιζε πως για το 2020 έχουν υπολογιστεί μέτρα 24 δισεκ. ευρώ και επιπλέον πως στις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης περιλαμβάνονται μέτρα με κόστος 14,5 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν ήδη προσδιοριστεί και ποσοτικοποιηθεί, καθώς και το ποσό που υπολογίζεται να μοχλεύσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούνται, ξεπερνώντας έτσι τα 20 δισ. ευρώ.»

Στην κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ πως οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ισοδυναμούν με «14 + 0 = 24» η κυβέρνηση καλούσε το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει «πώς τα ποσά που προτείνει να δαπανηθούν «εμπροσθοβαρώς», δηλαδή 14 δισ. ευρώ δημοσιονομικά μέτρα + 10 δισ. ευρώ αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με άμεσο δημοσιονομικό κόστος + 12 δισ. ευρώ εγγυήσεις δανείων, μπορούν να χρηματοδοτηθούν χωρίς να προσφύγει η χώρα σε νέο μνημόνιο».

Το πακέτο μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» συνολικού ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων ευρώ  δημοσιονομικής επέκτασης αναλύονται ως εξής:

Κάλυψη στο 100% του μισθού

3,7 δισεκ. για 1.700.000 εργαζόμενους και 200.000 επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν αρνητικά από την πανδημία

Στο πλαίσιο αυτής της παρέμβασης προβλέπεται η πλήρης κάλυψη του ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους από το κράτος για όσες επιχειρήσεις μένουν κλειστές.

Οι επιχειρήσεις που επανεκκινούν αλλά με βαρύτατα πλήγματα στο τζίρο τους, όπως στην εστίαση, στον τουρισμό και στις μεταφορές, προτείνεται η πλήρης κάλυψη του ασφαλιστικού κόστους και του 40% του μισθολογικού κόστους από το κράτος και το υπόλοιπο 60% του μισθού από την επιχείρηση.

Και όλες τις υπόλοιπες που επανεκκινούν μετά την αναστολή, για τις οποίες προτείνουμε τη κάλυψη για τους επόμενους 4 μήνες του 40% του ασφαλιστικού και μισθολογικού τους κόστους από το κράτος.

Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την θέσπιση Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης 3,5 δισεκ. ευρώ με 4.000.000 ωφελούμενους (υπολογίζονται στα 1,9 εκατομμύρια νοικοκυριά)

Το «Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης» θα καλύπτει με 400 ευρώ μηνιαίως κάθε πρώτο ενήλικο μέλος νοικοκυριού, 200 ευρώ κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και με 100 ευρώ το κάθε παιδί. Δικαιούχοι του θα είναι άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι, ΑΜΕΑ, αγρότες, καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον πολιτισμό, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

Επιχειρήσεις

Για τις επιχειρήσεις προβλέπονται 3 συν 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ στήριξη

Τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εφάπαξ μη επιστρεπτέα ενίσχυση. Το Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για κεφάλαιο κίνησης θα ενισχύει άμεσα με 2000 για κάθε εργαζόμενο που απασχολεί και ανώτατο όριο ενίσχυσης της επιχείρησης θα είναι τα 100000 ευρώ.

Επίσης προβλέπεται 2000 ευρώ για αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις.

Στο 1,5 δισεκ. ευρώ υπολογίζεται η μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%.

Επίσης προτείνεται πακέτο μέτρων για την απευθείας ενίσχυση από το κράτος για επιχειρήσεις που η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα είναι δύσκολη έως αδύνατη. Ειδικά εγγυοδοτικά εργαλεία μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας και ένα ισχυρό πακέτο εγγυήσεων από το κράτος, ώστε να διασφαλίζονται ευνοϊκοί όροι δανεισμού για τις επιχειρήσεις, που σήμερα δε μπορούν να περάσουν ούτε από τον προθάλαμο των τραπεζών.
Η στήριξη της ρευστότητας κοστολογείται στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τουρισμός – πρωτογενής παραγωγή

Για τον Τουρισμό ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μια δέσμη μέτρων 700 + 230 εκ. ευρώ.
Πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, με στόχο 3 εκατομμύρια πολίτες να μετακινηθούν φέτος δωρεάν και να έχουν πενθήμερη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, με το κόστος να καλύπτεται από το κράτος.

Κατάργηση εκτάκτως του φόρου διαμονής.

Μείωση για την εστίαση και τον τουρισμό στον υπερεκπτωτικό συντελεστή του 6%, τον ΦΠΑ (εξαιρούνται τα αλκοολούχα ποτά).

Για τον πρωτογενή τομέα προβλέπεται η στήριξη με 300 εκατομ. ευρώ
• Για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, προβλέπουμε τη πλήρη κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, από την μη επιστρεπτέα ενίσχυση, την αναπλήρωση του μισθολογικού κόστους και από το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης.

• Στήριξη των κτηνοτρόφων με 80 εκ., και των ελαιοκαλλιεργητών με 120 εκ.

• Άμεση ενεργοποίηση του μέτρου των μικροχρηματοδοτήσεων.

Το σχέδιο Γέφυρα της κυβέρνησης

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης με το Σχέδιο Γέφυρα και το πακέτο των μέτρων που ανεβάζουν τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν ως εξής.
Περιλαμβάνουν τέσσερις φάσεις από την έναρξη της πανδημίας και στηρίζονται σε τέσσερις πυλώνες από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο. Αυτοί οι τέσσερις πυλώνες είναι:

1. Η συνέχιση των μέτρων στήριξης της απασχόλησης.
2. Η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεωνσ
3. Πρόσθετα στοχευμένα φορολογικά μέτρα
4. Αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινώσει 15 μέτρα στο πλαίσιο της τέταρτης φάσης.

Ο Σταϊκούρας ανακοίνωσε 15 μέτρα:

• Επεκτείνεται, για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το δικαίωμα αναστολής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων, η αποζημίωση ειδικού σκοπού και η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών τους. Συνεχίζεται η δυνατότητα αναστολής σύμβασης εργασίας, σε ποσοστό μάλιστα έως 100%, των εργαζομένων στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

• Δημιουργείται νέος μηχανισμός στήριξης της βραχυχρόνιας απασχόλησης, ώστε να διατηρηθούν θέσεις εργασίας και να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα.

• Παρέχεται επίδομα ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους που δεν θα προσληφθούν την τρέχουσα τουριστική περίοδο. Και παράλληλα, παρέχεται επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τους εποχικά εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.

• Δίδεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική αρχή σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, καθώς και στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, και για τον μήνα Ιούνιο. Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε προσωρινή αναστολή, έχουν το δικαίωμα αναστολής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών.

• Επεκτείνεται η δυνατότητα μείωσης ενοικίου κατά 40%, τον μήνα Ιούνιο, σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Επιπλέον, δίνεται η ίδια δυνατότητα και σε όσες επιχειρήσεις άνοιξαν τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένου του λιανικού εμπορίου. Επιπρόσθετα, στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, δίδεται η δυνατότητα μείωσης του ενοικίου και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Τέλος, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

• Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα σε πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, αναστέλλονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης, γι’ αυτούς τους ιδιοκτήτες, προβλέπεται η δυνατότητα συμψηφισμού μέρους του εισοδήματος που έχασαν, με φορολογικές υποχρεώσεις μετά τον Ιούλιο.

• Χορηγείται 2η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου. Το αδιάθετο υπόλοιπο της πρώτης φάσης, που μόλις ολοκληρώθηκε, θα προστεθεί στη 2η φάση, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ.

• Προβλέπεται μείωση της προκαταβολής φόρου. Για τις επιχειρήσεις που θα εμφανίσουν μείωση τζίρου κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, αθροιστικά άνω ενός ποσοστού, θα προβλεφθεί μείωση της προκαταβολής φόρου που καλούνται να πληρώσουν εντός του 2020 για το 2021, κατά ένα ποσοστό. Το ποσοστό θα προσδιοριστεί τον Ιούλιο, με βάση τα στοιχεία τζίρου που θα έχουν υποβάλει οι επιχειρήσεις για την προηγούμενη περίοδο.

• Μειώνεται ο ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13%, για την περίοδο 1 Ιουνίου – 31 Οκτωβρίου 2020. Καλύπτει μεταφορές επιβατών με τρένο, με μετρό και τραμ, με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, με αεροπλάνο, με πλοίο, με συνδυαστικές μεταφορές. Οι πολίτες, κυρίως τα πιο αδύναμα εισοδηματικά στρώματα, θα ωφεληθούν ιδιαίτερα από αυτή την πρόνοια της πολιτείας.

• Μειώνεται ο ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά από το 24% στο 13% για την περίοδο 1 Ιουνίου – 31 Οκτωβρίου 2020.

• Μειώνεται ο ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο από 80/20 (80% με 13% και 20% με 24%) σε 90/10 για την περίοδο 1 Ιουνίου – 31 Οκτωβρίου 2020.

• Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των κινηματογράφων από το 24% στο 13% για την περίοδο 1 Ιουνίου – 31 Οκτωβρίου 2020.

• Οι δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων προσαυξημένες κατά 100%, έναντι 30% που είναι σήμερα, για δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν από 1η Σεπτεμβρίου.

• Δημιουργείται Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ώστε να υπάρχει ένα συνεκτικό πλαίσιο ανάπτυξης στοχευμένων πολιτικών υποστήριξης του οικοσυστήματος. Δίνονται κίνητρα σε φυσικά πρόσωπα που εισφέρουν επενδυτικά κεφάλαια [angel investors] για νεοφυείς επιχειρήσεις, με τη μορφή εκπτώσεων φόρου επί του ποσού που επενδύεται.

Δρομολογείται πρόγραμμα στο οποίο το Κράτος θα επιδοτεί, για ορισμένο χρονικό διάστημα, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κοροναϊού, και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία. Καλύπτει όλα τα «κόκκινα δάνεια», τόσο αυτά που δημιουργήθηκαν πριν το τέλος του 2018, όσο και αυτά που μεταγενέστερα – μέχρι σήμερα – προέκυψαν, για τους πολίτες που επλήγησαν από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Καλύπτει όμως, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, και τα εξυπηρετούμενα δάνεια των συμπατριωτών μας που επλήγησαν από την πανδημία. Παράλληλα, θέτει δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην επωφεληθούν της επιδότησης οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Με το νέο πρόγραμμα, επιπροσθέτως προς την παράταση του υφιστάμενου πλαισίου:

• Ενισχύονται, για πρώτη φορά, οι συνεπείς δανειολήπτες, με εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία.

• Υποστηρίζεται το σύνολο των δανειοληπτών που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, και έχουν «κόκκινο» δάνειο, ακόμη και μετά το τέλος του 2018.

• Καλλιεργείται η κουλτούρα πληρωμών.

• Περιορίζεται ο κίνδυνος δημιουργίας μιας νέας γενιάς «κόκκινων» δανείων.

• Ενισχύεται η κοινωνική συνοχή.

• Καλύπτονται πολλαπλάσιοι δανειολήπτες σε σχέση με το υφιστάμενο πλαίσιο.

Το συνολικό κόστος των μέτρων που βρίσκονται σε εφαρμογή ή θα υλοποιηθούν διευρύνεται στα περίπου 14,5 δισ. ευρώ, και η προστιθέμενη αξία τους στα 20 δισ. ευρώ.

Τα παραδείγματα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει τα οφέλη του δικού του προγράμματος σε σχέση με αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει δώσει τα εξής παραδείγματα:
Ειδικότερα:

Αυτοαπασχολούμενος που διατηρεί γραφείο εκτός της οικίας του ή κατάστημα, παντρεμένος με 1 παιδί με περσινό καθαρό εισόδημα 10.000€
ΣΥΡΙΖΑ
• 2.000€ από μη επιστρεπτέα ενίσχυση
• 2.800€ από το εισόδημα έκτακτης ανάγκης
• 1.100€ από την μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%
Σύνολο:5.900€
ΝΔ
• Μείωση προκαταβολής φόρου : Άγνωστη

Δικηγόρος με έδρα την κατοικία του, παντρεμένη χωρίς παιδί, με περσινό καθαρό εισόδημα 10.000 €
ΣΥΡΙΖΑ
• 2.400€ από το εισόδημα έκτακτης ανάγκης
• 1.100€ από την μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%
Σύνολο: 3.500€
ΝΔ
• Μείωση προκαταβολής φόρου : Άγνωστη

Εργαζόμενη σε πληττόμενη επιχείρηση που μπαίνει σε εκ περιτροπής εργασία
• ΣΥΡΙΖΑ:Καμία μείωση του εισοδήματός της και προστασία της θέσης και των όρων εργασίας της
• ΝΔ: Μείωση του μισθού του κατά 20%

Εποχικά εργαζόμενος με 2 παιδιά
• ΣΥΡΙΖΑ:200€ από το εισόδημα έκτακτης ανάγκης
• ΝΔ:920€ από επιδόματα ανεργίας

Καλλιτέχνης εργαζόμενη με 2 παιδιά που δεν θα καταφέρει να βρει δουλειά τους μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο
• ΣΥΡΙΖΑ:200€ από το εισόδημα έκτακτης ανάγκης
• ΝΔ: 000€ από πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας (εξαγγελία αλλά χωρίς λεπτομέρειες εφαρμογής

Επισφαλώς εργαζόμενος άγαμος χωρίς παιδιά
• ΣΥΡΙΖΑ: 1.600€ από το εισόδημα έκτακτης ανάγκης
• ΝΔ: κανένα έσοδο

Κτηνοτρόφος παντρεμένος με 2 παιδιά με καθαρό περσινό εισόδημα 9.000€
ΣΥΡΙΖΑ
• 200€ από το εισόδημα έκτακτης ανάγκης
• Ενίσχυση με βάση μέσο ποσό ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση: 1.800€
Σύνολο: 5.000€
ΝΔ
• Ενίσχυση με βάση μέσο εκτιμώμενο ποσό ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση: 720€
Σύνολο: 720€

Επιχείρηση εστίασης με 10 εργαζόμενους με 12.000€ κέρδη το 2019 (Ο.Ε)
ΣΥΡΙΖΑ
• Κάλυψη 40% του μισθού και 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων του: 28.500€
• Μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%: 1.440€
• Μη επιστρεπτέα ενίσχυση:20.000€
• Ενίσχυση ζήτησης λόγω μειωμένου ΦΠΑ στο 6%
• Ενίσχυση ζήτησης λόγω πακέτου εσωτερικού τουρισμού
Σύνολο: 49.940€
Σύνολο καθαρής (χωρίς δάνεια) ενίσχυσης:49.940 €
ΝΔ
• Καμία στήριξη του εργατικού κόστους της επιχείρησης, αφού για όσες ώρες ο εργαζόμενος εργάζεται ο επιχειρηματίας καλύπτει εξ ολοκλήρου τον μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων
• Μείωση προκαταβολής φόρου : Άγνωστη
• Ενίσχυση ζήτησης (αλλά μικρότερη) λόγω μειωμένου ΦΠΑ για καφέ και αναψυκτικά στο 13%
• Επιστρεπτέα προκαταβολή: 8.000€
Σύνολο: 8.000€
Σύνολο καθαρής (χωρίς δάνεια) ενίσχυσης: 0€

Επιχείρηση Λιανικής/Χονδρικής με 4 εργαζόμενους με μηδενικά κέρδη το 2019 που ανήκει στις πληττόμενες επιχειρήσεις και η ιδιοκτήτρια είναι έγγαμη με 2 τέκνα
ΣΥΡΙΖΑ
• 3.200€ από το βασικό εισόδημα έκτακτης ανάγκης
• Κάλυψη του 40% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων του: 7.680€
• Μη επιστρεπτέα ενίσχυση: 8.000€
Σύνολο:18.880€
Σύνολο καθαρής (χωρίς δάνεια) ενίσχυσης:18.880€
ΝΔ
• Καμία στήριξη του εργατικού κόστους της επιχείρησης, αφού για όσες ώρες ο εργαζόμενος εργάζεται ο επιχειρηματίας καλύπτει εξ ολοκλήρου τον μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων
• Επιστρεπτέα προκαταβολή: 4000€
Σύνολο :4.000€
Σύνολο καθαρής (χωρίς δάνεια) ενίσχυσης:0€

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024